Επέτειος 15 χρόνων για το Nintendo GameCube

Γιορτάζει η θρυλική και αγαπημένη κονσόλα της Nintendo
19 Νοεμβρίου 2016 14:29
Επέτειος 15 χρόνων για το Nintendo GameCube

Στις 18 Νοεμβρίου του 2001 το Nintendo GameCube κυκλοφόρησε στην αγορά της Αμερικής. Η κονσόλα έκανε το ντεμπούτο της πρώτα στην Ιαπωνία, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001. Αντιθέτως, στα χέρια των Ευρωπαίων gamers το σύστημα έφτασε στις 3 Μαΐου του 2002. Έτσι, αν λάβουμε υπόψιν την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας στην Αμερική, το GameCube γιορτάζει πλέον τα 15 του χρόνια.

Το GameCube ως μέρος της 6ης γενιάς κονσολών ανταγωνιζόταν τα PlayStation 2 και το Xbox. Οι συνολικές πωλήσεις του παγκοσμίως έφτασαν τα 21.74 εκατομμύρια. Το σύστημα είναι φημισμένο και χαρακτηρίζεται από την πληθώρα των gamers ως θρυλικό, λόγω των lineup παιχνιδιών του. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, παιχνίδια από την βιβλιοθήκη του που ξεχώρισαν είναι τα Metroid Prime, Metroid Prime 2: Echoes, The Legend of Zelda: The Wind Waker, Super Smash Bros. Melee, Super Mario Sunshine, Luigi's Mansion, Resident Evil 4, Star Fox Adventures, Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader, Pikmin κ.α.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το αναλυτικό αφιέρωμα του Γιώργου Πρίτσκα και του Σάκη Καρπά για την κονσόλα, σε ένα βίντεο διάρκειας μια ώρας, όπου μιλούν για τα 10 αγαπημένα GameCube παιχνίδια τους.

Ποιες είναι οι εντονότερες αναμνήσεις σας από το Nintendo GameCube; Πείτε μας στα σχόλια.