Επέτειος 15 χρόνων για τα Xbox και Halo

Διπλή γιορτή για την Microsoft
15 Νοεμβρίου 2016 00:21
Επέτειος 15 χρόνων για τα Xbox και Halo

Στις 15 Νοεμβρίου του 2001, η Microsoft έκανε το ντεμπούτο της στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Η πρώτη της κονσόλας ήταν το Xbox, το οποίο κυκλοφόρησε εκείνη την ημέρα στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κονσόλα έγινε διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2002. Το Xbox είχε αρκετές ιδιαιτερότητες τόσο από άποψη hardware, όσο και από άποψη software. Συγκεκριμένα, ήταν η πρώτη κονσόλα με σκληρό δίσκο για την αποθήκευση των saves και άλλων μέσων. Παράλληλα, με το Xbox Live έβαλε τα θεμέλια του online gaming. Οι συνολικές πωλήσεις του συστήματος έφτασαν τα 24 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Μαζί με το Xbox γιορτάζει και η σειρά Halo τα δεκαπέντε της χρόνια. Το Halo: Combat Evolved ήταν ένας από τους launch τίτλους της κονσόλας και είναι στενά συνδεδεμένο με το Xbox, μαζί με το Halo. Το franchise συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών με τις περισσότερες πωλήσεις στη βιομηχανία, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια αντίτυπα συνολικά. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η εταιρία θα πραγματοποιήσει ένα ειδικό livestream για να γιορτάσει την επέτειο της σειράς Halo. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Πέρα όμως από το Halo, στο πρώτο Xbox ξεκίνησαν και άλλα μεγάλα franchises όπως το Fable και το Forza. Παράλληλα, η κονσόλα έχει μείνει χαραγμένη στις μνήμες των gamers για παιχνίδια όπως τα Oddworld, Project Gotham Racing, Splinter Cell, The Chronicles of Riddick, Ninja Gaiden, Panzer Dragoon Orta, Jet Set Radio Future, Conker: Live & Reloaded και άλλα.

Ποιες είναι οι εντονότερες αναμνήσεις σας από το Xbox; Πείτε μας στα σχόλια .