Γιατί το ReCore κοστίζει $40;

Ο Aaron Greenberg εξηγεί
15 Ιουλίου 2016 15:04
Γιατί το ReCore κοστίζει $40;

Μιλώντας πρόσφατα στο TXR Podcast, ο επικεφαλής του marketing για τα παιχνίδια του Xbox, Aaron Greenberg, εξήγησε γιατί το ReCore θα πωλείται με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα $40, αντί για $60.

Συγκεκριμένα τόνισε πως η χαμηλότερη τιμή σηματοδοτεί πως πρόκειται για ένα εξ' ολοκλήρου νέο franchise και παρόλο που προέρχεται από το δημιουργό του Mega Man, Keiji Inafune, εξακολουθεί να είναι κάτι νέο. Η Microsoft, έτσι, χρειάζεται να κερδίσει τη “ψήφο” των gamers.

Ένα απόσπασμα των δηλώσεών του ακολουθεί παρακάτω.

Με ένα νέο IP σαν αυτό...ιδανικά, το timing της κυκλοφορίας μετράει πάρα πολύ. Γι' αυτό και το κυκλοφορούμε ως το πρώτο παιχνίδι μας για τη σεζόν. Κυκλοφορεί νωρίς, καταφθάνει αυτόν τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, δεν έχει μια υπάρχουσα βάση οπαδών. Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή το fan base. Δικαίως οι gamers είναι πολύ σκεπτικοί με το που ξοδεύουν τα χρήματά τους, αλλά και με το τι παιχνίδια θέλουν να αγοράσουν, έτσι πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, πρέπει να κερδίσουμε τα χρήματα τους. Δε θέλαμε να υπάρχουν εμπόδια. Θέλαμε να μπορούμε να σας δώσουμε ένα ωραίο AAA παιχνίδι που προσφέρει αξία 60 δολαρίων, αλλά αν δεν είστε σίγουροι να μην είναι αυτό το εμπόδιο. Γι' αυτό και το κοστολογούμε στα $40. Ευχόμαστε πως αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες της επιτυχίας του ως νέο IP.

Το ReCore αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στα Xbox One και Windows 10 και θα είναι ένα από τα πρώτα Xbox Play Anywhere παιχνίδια.