Το Final Fantasy XV στο PC θα είναι τρομερά ανώτερο από ότι στις κονσόλες

Αυτό υποστηρίζει ο σκηνοθέτης του παιχνιδιού
10 Απριλίου 2016 09:32
Το Final Fantasy XV στο PC θα είναι τρομερά ανώτερο από ότι στις κονσόλες

Σε νέα του συνέντευξη στο γαλλικό gaming website, JeuxVideo, ο σκηνοθέτης του άκρως αναμενόμενου Final Fantasy XV, Hajime Tabata, μοιράστηκε μερικές πληροφορίες σχετικά με μία πιθανή PC έκδοση του παιχνιδιού, ενώ έκανε μία μικρή αναφορά και στα πρώτα DLC του τίτλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός και η ομάδα είναι "ανοιχτοί στην ιδέα ανάπτυξης μιας PC έκδοσης", αλλά "θα ήθελε να κάνει ένα διαφορετικό project". Με λίγα λόγια ο σκηνοθέτης θέλει να εκμεταλλευτεί την ωμή δύναμη του PC και να δημιουργήσει με το FF XV μία τεχνική βιτρίνα.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης του:

"Έχω στο μυαλό μου μία έκδοση του Final Fantasy XV η οποία είναι τεχνικά πιο ανεπτυγμένη. Αυτή η έκδοση θα μπορούσε να ενσωματώσει τα πράγματα που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε λόγω των περιορισμών των κονσολών. Με το PC, αυτή θα ήταν μία ευκαιρία να κυκλοφορήσουμε μία έκδοση πολύ ανώτερη από άποψη ποιότητας και τεχνολογίας. Από την άλλη, αν επιλέξουμε να αναπτύξουμε αυτό το project, η ανάπτυξη θα ξεκινήσει από το μηδέν, κάνοντας έρευνα για το ποια τεχνολογία θα ήταν καλύτερη να χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί να μην είναι ένα απλό port της έκδοσης των κονσολών".

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε πως η εταιρία θα ανακοινώσει τα DLC σχέδια της αργότερα το καλοκαίρι και υπόσχεται έτσι να επεκτείνει την gaming εμπειρία των παικτών. Το Final Fantasy XV κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου για PS4 και Xbox One.