Το Indiana Jones του Xbox στοχεύει στο Stealth αντί μόνο στο gunplay, αλλά και σε ένα “ευρύτερο κοινό“

Όλα όσα δήλωσε ο director
15 Ιουνίου 2024 14:25
Το Indiana Jones του Xbox στοχεύει στο Stealth αντί μόνο στο gunplay, αλλά και σε ένα “ευρύτερο κοινό“

Η MachineGames της Bethesda μάς έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στην απόλυτη δράση με τα Wolfenstein παιχνίδια της. Η εταιρία ετοιμάζει αυτόν τον καιρό ένα τελείως διαφορετικό project, το Indiana Jones and the Great Circle, το οποίο θα καταφθάσει μέσα στη χρονιά για τα Xbox Series X|S και το PC. Θα έχει αρκετή δράση αυτό το παιχνίδι; Που στοχεύει η ομάδα ανάπτυξης; Την απάντηση έρχεται τώρα να δώσει ο Jerk Gustafsson, ο οποίος είναι ο director.

Ο δημιουργός βρέθηκε καλεσμένος στο επίσημο Xbox Podcast και μίλησε μεταξύ άλλων για το Indiana Jones and the Great Circle. Ο Gustafsson δήλωσε ότι στόχος της ομάδας ανάπτυξης είναι να δημιουργήσει ένα «καλό adventure παιχνίδι» που να στοχεύει σε ένα «ευρύτερο κοινό».

Αυτό έχει λοιπόν ως αποτέλεσμα, ο τίτλος να επικεντρώνεται αρκετά στις stealth προσεγγίσεις, αλλά και στην επίλυση γρίφων, παρά μόνο στο «gunplay» που είναι γνωστή άλλωστε η MachineGames.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Jerk Gustafsson:

Είμαστε συνηθισμένοι να δημιουργούμε παιχνίδια με βαριά όπλα κλπ. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φτιάχνουμε ένα παιχνίδι περιπέτειας. Ένα παιχνίδι που απευθύνεται λίγο περισσότερο στο ευρύ κοινό και αυτό είναι κάτι νέο για εμάς. Δώσαμε προτεραιότητα στο ότι έπρεπε να μείνουμε πιστοί στην προσωπικότητα του Indy, αλλά και στο ποιος είναι πάνω απ’ όλα. Είναι ένας κανονικός άνθρωπος. Δεν είναι σούπερ ήρωας.

Κάνει λάθη, σκοντάφτει. Υπάρχει βαρύτητα στην κίνησή του και έχουμε αυτό το χοντροκομμένο πλεονέκτημα στη δράση. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι πολύ αθλητικός τύπος, είναι εξαιρετικός μαχητής και πάρα πολύ τυχερός. Είναι κάτι στο οποίο έχουμε επικεντρωθεί στο gameplay. Ο Indy λύνει πρώτα τα προβλήματα με το μυαλό του και βασίζεται στην εξυπνάδα του, όχι σε αυτή την υπερβολική μάχη που έχουμε δει ή κάνει στο παρελθόν πχ. με τα Wolfenstein.

Έτσι, όταν παίξετε το παιχνίδι, η επιλογή μιας πιο αυθεντικής stealth διαδρομής ή μιας κλασσικής διαδρομή με μάχη σώμα με σώμα, θα ωφελήσει τον παίκτη και, πολλές φορές, θα του δημιουργήσει επίσης μια πολύ διασκεδαστική και προκλητική εμπειρία.

Λίγα λόγια για το Indiana Jones του Xbox:

Χρονικά, το παιχνίδι τοποθετείται μεταξύ των Raiders of the Lost Ark και The Last Crusade και θα σας ταξιδέψει σε περιοχές σε όλο τον κόσμο, από τις πυραμίδες τις Αιγύπτου, μέχρι επικίνδυνα χιονισμένα βουνά. Το gameplay θα περιλαμβάνει γρίφους, με τους developers να επισημαίνουν πως είναι βασική πτυχή της εμπειρίας. Παράλληλα, θα υπάρχουν μάχες και platforming, στα οποία φυσικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μαστίγιο του χαρακτήρα.

Τα περιβάλλοντα θα είναι γεμάτα λεπτομέρειες, με πολλούς προαιρετικούς γρίφους για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την κάθε σπιθαμή. Παραγωγός είναι ο Todd Howard, ο θρυλικός σχεδιαστής των Elder Scrolls, Fallout και Starfield των Bethesda Game Studios.

Το Indiana Jones and the Great Circle θα κυκλοφορήσει για τα Xbox Series X|S και PC μέσα στο 2024. Το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο από την πρώτη μέρα και στο Xbox Game Pass. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το Xbox Podcast μέσα από τον player που θα βρείτε παρακάτω.