Οι Xbox κονσόλες απέκτησαν επιτέλους μια βασική λειτουργία που ο κόσμος ζητούσε από εποχή Xbox One

Και θα κάνει τη ζωή των χρηστών λίγο ευκολότερη
13 Ιουνίου 2024 14:48
Οι Xbox κονσόλες απέκτησαν επιτέλους μια βασική λειτουργία που ο κόσμος ζητούσε από εποχή Xbox One

Η Microsoft μόλις έκανε διαθέσιμη την ενημέρωση λογισμικού του Ιουνίου για την Xbox πλατφόρμα, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά στις Xbox κονσόλες και βελτιώσεις για το Xbox app στα Windows.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, τα Xbox Series X, Xbox Series S και Xbox One απέκτησαν μια βασική λειτουργία που ο κόσμος ζητούσε από τις αρχές της προηγούμενης γενιάς. Οι κονσόλες θυμούνται πλέον κωδικούς Wi-Fi! Ναι, όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτή η βασική λειτουργία που υπάρχει στους υπολογιστές, τα smartphones και τις περισσότερες άλλες συσκευές που συνδέονται σε ασύρματα Wi-Fi δίκτυα για πρόσβαση στο internet, έλειπε από τις Xbox κονσόλες.

Πλέον τα Xbox μπορούν να θυμούνται έως και 10 ασύρματα δίκτυα και οι παίκτες δε θα χρειάζεται να βάζουν ξανά και ξανά τους κωδικούς τους, αν μεταφέρουν κάπου την κονσόλα τους. Η διαχείρηση των δικτύων γίνεται μέσα από το εξής μενού: Settings > General > Network settings > Manage wireless networks > Manage my networks.

Παράλληλα, μια νέα επιλογή παραμετροποίησης προστέθηκε στις ρυθμίσεις. Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το αγαπημένο τους Dynamic Background, χωρίς όμως να απενεργοποιείται η λειτουργία που κοσμεί την αρχική οθόνη με το εικαστικό του επιλεγμένου παιχνιδιού.

Τέλος, νέες επιλογές για τη διαχείριση των συνδρομών προστέθηκαν στο μενού των ρυθμίσεων, ενώ διαθέσιμη έγινε και μια νέα αναβάθμιση λογισμικού για τα Xbox controllers.

Περνώντας στο Xbox app, η κεντρική Game Pass καρτέλα ανανεώθηκε ριζικά. Πλέον υπάρχουν τρεις νέες ειδικές υποενότητες που χωρίζουν τα παιχνίδια σε κυκλοφορίες των Xbox Game Studios, σε τίτλους του EA Play και σε παιχνίδια της Riot Games με οφέλη μέσω PC Game Pass.