Αφαιρέθηκε το 8K από την συσκευασία του PlayStation 5 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια λεπτομέρεια που είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις
05 Ιουνίου 2024 22:58
Αφαιρέθηκε το 8K από την συσκευασία του PlayStation 5 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Sony φαίνεται πως μόλις άλλαξε την συσκευασία του PlayStation 5, κάνοντας μια μικρή αλλαγή: Η 8K ένδειξη αποτελεί παρελνθόν! Συγκεκριμένα, στα ράφια των καταστημάτων βρέθηκαν PlayStation 5 Slim κονσόλες που δεν φέρουν το σήμα της…άπιαστης ανάλυσης. Ακόμη δεν ξέρουμε πότε ακριβώς ξεκίνησαν να χρησημοποιούνται οι νέες συσκευές, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται πως υπάρχουν στην αγορά τόσο κονσόλες με την παλιά όσο και με τη νέα συσκευασία.

Την αλλαγή αυτή σχολίασε μεταξύ άλλων ο εμπειρογνώμονας του Digital Foundry, Jon Linneman, λέγοντας:

Φαίνεται ότι αφαίρεσαν το 8K από το κουτί των PS5; Χα χα, αυτό είναι πολύ αστείο και θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Είναι αρκετά προφανές ότι όχι μόνο το 8K δεν είναι κατάλληλο για αυτά τα μηχανήματα (εκτός από το The Touryst), αλλά και ότι οι 8K οθόνες δεν είναι επιθυμητές. Εγώ δεν θα ήθελα μία.

Για την ιστορία, πριν την κυκλοφορία του PS5 το Νοέμβριο του 2020, η Sony είχε δηλώσει:

Το PS5 είναι συμβατό με 8K οθόνες κατά το launch και μετά από μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού του συστήματος θα μπορεί να κάνει output σε αναλύσεις έως και 8K όταν υπάρχει διαθέσιμο περιεχόμενο.

Ωστόσο, η ενημέρωση αυτή δεν έφτασε ποτέ, με το PS5 να υποστηρίζει μέχρι έξοδο σε 4K ανάλυση. Όσον αφορά το περιεχόμενο, μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι που κάνει render σε 8K ανάλυση, το The Touryst.

Το κουτί του PS5 πριν και μετά την αφαίρεση της 8K ένδειξης:

Για την ιστορία, μπορείτε να δείτε πως ήταν η αρχική συσκευασία του PlayStation 5, μαζί με την 8K ένδειξη, μέσα από την αρχική παρουσίαση της κονσόλας από την ομάδα των Unboxholics.