H Amazon Games ετοιμάζει τον ανταγωνιστή των Forza Horizon και Need for Speed

Έρχεται ένα νέο ΑΑΑ open-world racing παιχνίδι από πρώην βετεράνους της PlayGround Games
29 Μαΐου 2024 21:04
H Amazon Games ετοιμάζει τον ανταγωνιστή των Forza Horizon και Need for Speed

Η PlayGround Games έχει θέσει τον πήχη ψηλά στα open-world racing παιχνίδια με τη σειρά Forza Horizon εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Μόνο που η PlayGround Games δεν είναι αυτή που ήταν καθώς πολλά ηγετικά στελέχη αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, όπως ο συνιδρυτής της. 

Μερικοί από αυτούς τους βετεράνους σχημάτισαν τη Maverick Games το 2022, με επικεφαλης τον Mike Brown, πρώην creative director του επιτυχημένου Forza Horizon 5, και τώρα μαθαίνουμε ότι η νεοφώτιστη αυτή εταιρία σύναψε συνεργασία με την Amazon. Συγκεκριμένα, η Amazon Games ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την Maverick Games για την ανάπτυξη ενός "narrative-led open-world driving" παιχνιδιού, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε PS5, Xbox Series X|S και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς όμως να δίνεται κάποιο παράθυρο ή έτος κυκλοφορίας. Στην προκειμένη η Amazon Games θα έχει το ρόλο του publisher.

Πρόκειται για ένα ΑΑΑ επιπέδου project το οποίο βάσει της περιγραφής του θέλει να ανταγωνιστεί τα Forza Horizon, αλλά και τα Need For Speed στον τομέα της αφήγησης, καθώς θα εστιάζει και εκεί. Μάλιστα, η Maverick Games διαθέτει στις τάξεις της τον Jamie Brittain σε ρόλο lead writer, ο οποίος σε παλιότερη συνέντευξή του στο RPS είχε δηλώσει ότι θέλει να φέρει έναν αέρα και φιλοσοφία γραφής τηλεοπτικής σειράς στο στούντιο. 

Αυτό είναι ένα από τα πολλά projects που διαθέτει η Amazon Games στην γραμμή παραγωγής της συμπεριλαμβάνομένου του επόμενου Tomb Raider τίτλου της Crystal Dynamics, του anime MMO "Blue Protocol", αλλά και του Lord of the Rings MMO δια χειρός του Orange County Studio της.