Πρώην developers του Forza Horizon λένε ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι ένας “αγώνας”

Η Maverick Games ετοιμάζει ήδη το πρώτο της παιχνίδι
10 Ιανουαρίου 2023 13:46
Πρώην developers του Forza Horizon λένε ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι ένας “αγώνας”

Αρκετοί developers της Playground Games, οι οποίοι δούλεψαν στα Forza Horizon έφυγαν από το στούντιο και δημιούργησαν τη δική τους ομάδα ανάπτυξης, ονόματι Maverick Games. Τα νέα αυτά φέρνει στη δημοσιότητα ο δημιοσιογράφος Christopher Dring και το gamesindustry.biz. 

Προς το παρόν, η Maverick Games αποτελείται από 10 developers, αλλά έχει στα σχέδιά της να μεγαλώσει κι άλλο και να φτάσει τα 140 άτομα. Ιδρυτής του στούντιο είναι ο Mike Brown, ο creative director του Forza Horizon 5, ο οποίος δήλωσε ότι η νέα του ομάδα θέλει να πάρει πολλά ρίσκα και να δοκιμάσει νέα πράγματα. 

Μάλιστα, μίλησε και για το πώς οι συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το Xbox Game Pass έχουν αλλάξει τη βιομηχανία, αλλά και πώς οι άνθρωποι πλέον “καταναλώνουν” τη ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτή τη στιγμή, η Maverick Games ετοιμάζει ένα AAA open world παιχνίδι που προορίζεται να κυκλοφορήσει στις κονσόλες και στο PC. 

Παρακάτω θα βρείτε και μερικές δηλώσεις του Mike Brown: 

Δώσαμε το Forza Horizon 5 το 2021 και παρόλο που πέρασα καταπληκτικά στην Playground Games, αναρωτήθηκα τι θα έκανα μετά. Θα μείνω σε αυτή τη διασκεδαστική και καλή δουλειά ή θα ψάξω να βρω άλλες ευκαιρίες; Και έτσι πρόκυψε αυτή η ευκαιρία.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι ένας πραγματικός αγώνας για εμάς ως developers γιατί πρέπει να έχουμε την προσοχή των παικτών. Και αυτό γιατί η δέσμευσή τους απέναντί μας είναι απλώς ένα κλικ για να κατεβάσουν το παιχνίδι μας. Δεν χρειάζεται να πάνε σε κάποιο κατάστημα να πάρουν το παιχνίδι ή να πληρώσουν κάτι επιπλέον.

Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, έπρεπε να μαζέψω χρήματα για τρεις μήνες, έτσι ώστε να αγοράσω ένα παιχνίδι για το Nintendo 64. Ακόμα και με τα παιχνίδια στις προσφορές που κάνει του Steam. Μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα παιχνίδι με μόλις 1,50 ευρώ, να το δοκιμάσει και μετά να πάει στο επόμενο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα παιχνίδια πρέπει να φτιαχτούν με τέτοιο τρόπο που να πωλούνται μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα.

Πέρα από την αρχή ενός παιχνιδιού, που πρέπει να είναι εκπληκτική, πρέπει το παιχνίδι να συνεχίζει να προσφέρει κάτι θεαματικό κάθε φορά, έτσι ώστε να έχει την προσοχή του παίκτη. 

Είδα ένα στατιστικό ότι ο μέσος χρόνος παρακολούθησης ενός TikTok είναι τρία δευτερόλεπτα.

Είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα παιχνίδι που να κρατήσει την προσοχή του παίκτη για τρία δευτερόλεπτα. Μάλλον είναι αδύνατο. Αλλά αυτή η πρόσβαση στην ψυχαγωγία, αυτή η πρόσβαση στη διασκέδαση που έχουν όλοι οι άνθρωποι είναι τέτοια που τα παιχνίδια πρέπει να είναι ανταγωνιστικά.

Πρέπει, λοιπόν, να φτιάξουμε παιχνίδια, έτσι ώστε οι παίκτες να έχουν κάτι να κάνουν συνέχεια. Πρέπει πάντα να βλέπουν κάτι καινούργιο και όχι να επαναλαμβάνει ένα παιχνίδι τα ίδια πράγματα για 15 ώρες, μέχρι να δουν οι παίκτες τους τίτλους τέλους. 

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του gamesindustry.biz πατώντας εδώ. 

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε τι παιχνίδι ετοιμάζει η Maverick Games. Οπότε για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.