Χλιαρό εμπορικό ξεκίνημα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το Hellblade II

Χειρότερη πορεία από το πρώτο παιχνίδι στο Steam
27 Μαΐου 2024 14:54
Χλιαρό εμπορικό ξεκίνημα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το Hellblade II

Το Senua's Saga Hellblade II έκανε το ντεμπούτο του στις 21 Μαΐου του 2024, δηλαδή περίπου μια εβδομάδα πριν, για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις Xbox κονσόλες. Παράλληλα, η εμπειρία της Ninja Theory εμπλούτισε και τον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα της διάθεσής της, κάτι που ίσως να είχε αντίκτυπο στην εμπορική της πορεία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Microsoft δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία του τίτλου, αλλά για την PC έκδοση στο Steam υπάρχουν διαθέσιμα δημόσια δεδομένα. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του λοιπόν, το Senua's Saga Hellblade II άγγιξε το μέγιστο των 3,982 παικτών στις 21 Μαίου, με τα νούμερα του να πέφτουν από τότε. Συγκριτικά, το πρώτο Hellblade: Senua's Sacrifice είχε καταγράψει μεγαλύτερο peak 5,653 παικτών όταν έφτασε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 8 Αυγούστου του 2017.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προσεγγίσεις των πλατφορμών VG Insights και Gamlytic, πως η Steam έκδοση του sequel έχει πουλήσει λιγότερα από 60 χιλιάδες αντίτυπα. Μάλιστα, το launch του Hellblade 2 στο Steam είναι χειρότερο και από άλλα αντίστοιχα first party παιχνίδια της Microsoft που έκαναν ταυτόχρονα ντεμπούτο στο Steam και στο Xbox Game Pass, με το Hi-Fi RUSH και το Redfall για παράδειγμα να φτάνουν τους 6 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες.

Όσον αφορά την Xbox έκδοση, το παιχνίδι φαίνεται να τα πήγε αρκετά καλύτερα, αφού βρίσκεται στη θέση 23 στη λίστα των Most Played τίτλων του Xbox Store για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κοντά σε δημοφιλείς multiplayer εμπειρίες όπως το GTA Online, το Diablo IV και το Sea of Thieves.

Στο αναλυτικό του review για το Unboxholics.com, ο Σάκης Καρπάς επισήμανε:

Το Senua’s Saga: Hellblade 2 είναι ένα παιχνίδι που πραγματεύεται το σπαραγμό της ανθρώπινης ψυχής, το βασανιστικό ταξίδι του μυαλού στο σκοτάδι και τη λύτρωση από την απελπισία. Απογυμνώνει το είναι των πρωταγωνιστών και με δυνατές αλληγορίες παρμένες από την σκανδιναβική μυθολογία, χαρίζει μία κινηματογραφικά δυνατή εμπειρία. Είναι λιγότερο «παιχνίδι» από αυτό που ήθελα, δεν ρισκάρει/ προσπαθεί για κάτι νέο, σεναριακά του λείπει η κορύφωση, ενώ αφηγηματικά είναι παραπάνω ποιητικό από αυτό που αρέσει στη μάζα. Αν σας άρεσε το πρώτο Hellblade, είστε υποχρεωμένοι να ζήσετε και το υπόλοιπο ταξίδι.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ, ενώ μπορείτε να δείτε τον Σάκη να παίζει και την εισαγωγή του παιχνιδιού πατώντας εδώ.