Στα 30FPS και χωρίς επιλογές γραφικών το Senua's Saga: Hellblade II στα Xbox Series X|S

Επιβεβαιώθηκε από τον VFX director του τίτλου
04 Απριλίου 2024 17:06
Στα 30FPS και χωρίς επιλογές γραφικών το Senua's Saga: Hellblade II στα Xbox Series X|S

Πριν από λίγα λεπτά μάθαμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Senua's Saga: Hellblade II της Ninja Theory και τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε και κάτι ακόμα, που για πολλούς παίκτες είναι σημαντικό. Αυτό το “κάτι” έχει να κάνει με το πώς θα τρέχει ο τίτλος στα Xbox Series X και Xbox Series S.

Όπως μαθαίνουμε από το Eurogamer, το Hellblade 2 θα τρέχει μόνο στα 30FPS στις κονσόλες της Microsoft. Να σας υπενθυμίσουμε, ότι ο τίτλος βρίσκεται υπό ανάπτυξη με την εξαιρετική μηχανή γραφικών, Unreal Engine 5 και υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει με την κινηματογραφικότητα και τα γραφικά του.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το οπτικό κομμάτι θα είναι “fixed” μιας και δε θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Quality mode και Performance mode στα Xbox Series X|S. Το GamePro επιβεβαιώνει ότι το παιχνίδι θα τρέχει μόνο στα 30FPS με δυναμική ανάλυση και δε θα υπάρχουν καθόλου επιλογές γραφικών. Ωστόσο, αν ψάχνετε καλύτερα frame rates, τότε θα χρειαστεί να παίξετε σε κάποιο PC.

Ο VFX director του Hellblade 2, είπε στο GamePro ότι αυτό γίνεται για να προσφέρουν στους παίκτες μια κινηματογραφική εμπειρία, ενώ ο δημοσιογράφος του εν λόγω μέσου δήλωσε ότι τα 30FPS δεν ήταν πρόβλημα στην preview έκδοση που έπαιξε.

Λίγα λόγια για το Hellblade 2:

Στο Hellblade 2 η Senua ακολουθεί το μονοπάτι των Βίκινγκς, οι οποίοι έχουν σκλαβώσει τους ανθρώπους της στην Ισλανδία. Δε φοβάται πλέον τα οράματά της και προσαρμόζεται στο νέο της ρόλο ως ένας φάρος ελπίδας για τους συμπατριώτες της. Το σύστημα μάχης είναι ανανεωμένο, διαφορετικό και αδυσώπητο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στούντιο.

Οι developers έχουν επίσης αποκαλύψει πως και για το sequel συνεργάστηκαν πάλι με τον εξειδικευμένο καθηγητή Paul Fletcher, για να αποτυπωθεί η ψύχωση της Senua με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Σε αυτό το χαρακτηριστικό βοηθάει και ενδυναμώνει την εμπειρία η binaural audio τεχνολογία της Ninja Theory, η οποία πλέον θα χρησιμοποιείται και στη μουσική και τα ηχητικά εφέ, ενώ στο soundtrack συμμετέχει η σκανδιναβική folk metal μπάντα "Heilung". Για αυτόν τον σκοπό, κατασκευάστηκε στα γραφεία της Ninja Theory ένα νέο motion capture studio τελευταίας τεχνολογίας για να καταγραφεί με τον απόλυτο ρεαλισμό η ερμηνεία της Jeurgens.

Το Senua’s Saga: Hellblade II θα πωλείται μόνο ψηφιακά στα Xbox Series X|S και PC από τις 21 Μαίου.