Η Microsoft έχει μειώσει τις Xbox Game Pass συμφωνίες για μικρότερα στούντιο

Αποκαλύψεις από γνωστά indie στούντιο
29 Μαρτίου 2024 23:48
Η Microsoft έχει μειώσει τις Xbox Game Pass συμφωνίες για μικρότερα στούντιο

Πέρα από τις ασταμάτητες απολύσεις, τις ακυρώσεις παιχνιδιών και τα στούντιο που κλείνουν το τελευταίο διάστημα, παρασκηνιακά μια ακόμη αλλαγή προβληματίζει τα μικρά ανεξάρτητα στούντιο. Όπως φαίνεται, τόσο η Microsoft όσο και η Epic Games έχουν σταματήσει τις μεγάλες συμφωνίες, η μεν για την προσθήκη παιχνιδιών στο Xbox Game Pass και η δε για την αποκλειστική διάθεση στο Epic Games Store όσον αφορά το PC.

Την πληροφορία αυτή έφερε στα φώτα της δημοσιότητας το PC Gamer που μίλησε με διάφορα γνωστά indie στούντιο. Για παράδειγμα, ο Casey Yano, συνιδρυτής της indie ομάδας Mega Crit που έχει κυκλοφορήσει το λατρεμένο από την κοινότητα Slay the Spire ανέφερε:

"Μίλησα με τουλάχιστον πέντε μικρές ομάδες, με 35 μέλη ή λιγότερα, κατά τη διάρκεια της GDC, και είπαν: Η χρηματοδότηση ακυρώθηκε, οι συζητήσεις που γίνονταν για ένα χρόνο ακυρώθηκαν. Ακούγεται σαν να είναι σκατά. Είμαστε σίγουρα πολύ προνομιούχοι που μπορούμε να αυτοχρηματοδοτούμαστε. Διαφορετικά θα ήμουν πολύ, πολύ, πολύ φοβισμένος αυτή τη στιγμή".

Ειδικότερα όσον αφορά το Xbox Game Pass, ο Chris Bourassa, ο director του εξίσου αγαπητού Darkest Dungeon από την Red Hook Studios ανέφερε πως η κλίμακα των συμφωνιών έχει πέσει πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Πάνω σε αυτό πρόσθεσε:

"Πολύ κάτω. Το ίδιο συμβαίνει και με την Epic. Το ‘gold rush’ τελείωσε.

Η καταγωγή μου είναι από τα Βορειοδυτικά Εδάφη. Η πόλη από την οποία κατάγομαι χτίστηκε πάνω στον χρυσό και μετά βρήκαν και διαμάντια πιο βόρεια. Ίσως μας περιμένει κάποια άλλη μεγάλη αλλαγή, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι η κλίμακα των συμφωνιών για τις οποίες ακούω είναι σημαντικά μικρότερη από τις πρώτες μέρες. Σίγουρα κάναμε την συμφωνία μας με την Epic την κατάλληλη στιγμή".