Guerrilla Games: Πόσες απολύσεις έγιναν στους δημιουργούς των “Horizon“;

Νέο δημοσίευμα ολλανδικής εφημερίδας αποκαλύπτει
28 Φεβρουαρίου 2024 17:46
Guerrilla Games: Πόσες απολύσεις έγιναν στους δημιουργούς των “Horizon“;

Το τεράστιο κύμα απολύσεων στη Sony Interactive Entertainment και το ευρύτερο τμήμα του PlayStation είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα πιο μεγάλα της στούντιο όπως η Naughty Dog των "Uncharted" και "The Last of Us", η Insomniac Games των "Spider-Man" και η Guerrilla Games των "Horizon: Zero Dawn" και "Horizon Forbidden West". Για την τελευταία όμως μάθαμε νέα στοιχεία για τον βαθμό στον οποίο πληγώθηκε από τις απολύσεις. 

Η Guerrilla εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και η τοπική εφημερίδα AD αποκάλυψε ότι απολύθηκε το 10% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή 40 εργαζόμενοι από τους 400 συνολικά που αριθμεί. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι τους, το Horizon Forbidden West κυκλοφόρησε το 2022 σε PS5 και PS4, σημειώνοντας πάνω από 8.4 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2023, ενώ στις 21 Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσει και για το PC. 

Την ίδια στιγμή ρεπορτάζ του Jason Schreier του Bloomberg αναφέρει ότι το Horizon Online που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2022 δεν έχει ακυρωθεί, όπως έγινε με άλλα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation άλλων μεγάλων στούντιο. 

Για την ιστορία η Guerrilla Games είχε εξαγοραστεί από τη Sony το 2005 με σκοπό να αναπτύξει αποκλειστικά παιχνίδια για τα τότε PlayStation 2, PSP και μετέπειτα το PlayStation 3. Το πρώτο παιχνίδι αυτής της συμφωνίας ήταν το Killzone. 

Ανάμεσα στο μπαράζ απολύσεων, η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε πως αναθεωρεί στο σύνολο τον τρόπο λειτουργίας της, κλείνοντας παράλληλα το PlayStation London Studio, ενώ συρρίκνωσε σημαντικά και το στούντιο Firesprite