ΕΠΙΣΗΜΟ: Ακυρώθηκαν αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation – «Αναθεωρούμε τον τρόπο λειτουργίας μας»

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής των PlayStation Studios
27 Φεβρουαρίου 2024 18:36
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ακυρώθηκαν αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation – «Αναθεωρούμε τον τρόπο λειτουργίας μας»

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικά λεπτά η Sony επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα πως ένα κύμα μαζικών απολύσεων πρόκειται να επηρεάσει το PlayStation. Συγκεκριμένα, το gaming τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας θα αποδεσμεύσει περίπου το 8% του εργατικού του δυναμικού, κλείνοντας εξ ολοκλήρου την ομάδα ανάπτυξης London Studio και απολύοντας developers άλλων λατρεμένων στούντιο, όπως η Naughty Dog, η Guerrilla και η Insomniac Games.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, σε δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής των PlayStation Studios. Ο Hermen Hulst επιβεβαίωσε πως στο πλαίσιο των απολύσεων αυτών, η Sony αποφάσισε να ακυρώσει και μερικά υπό ανάπτυξη αποκλειστικά παιχνίδια που ετοίμαζε, αφού γενικά θέλει να αναθεωρήσει τον τρόπο λειτουργίας της.

Αναλυτικότερα, το μεγάλο αφεντικό των PlayStation Studios δήλωσε:

Ο στόχος μας στα PlayStation Studios ήταν πάντα να δημιουργούμε τα καλύτερα παιχνίδια για τους fans του PlayStation και η παγκόσμια κοινότητα των στούντιό μας αντιπροσωπεύει μερικές από τις πιο δημιουργικές και ταλαντούχες ομάδες στη gaming βιομηχανία.

Το PlayStation 5 διανύει τον τέταρτο χρόνο του και έτσι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο στο οποίο πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε τι χρειάζεται η επιχείρησή μας.

Ταυτόχρονα, η βιομηχανία μας έχει βιώσει συνεχείς και θεμελιώδεις αλλαγές που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας δημιουργούμε και παίζουμε παιχνίδια.

Για να παρέχουμε τις immersive, αφηγηματικές εμπειρίες για τις οποίες είναι γνωστά τα PlayStation Studios, με τον πήχη που φιλοδοξούμε να έχουμε για την ποιότητα, απαιτείται να αναθεωρήσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας.

Η παροχή και η διατήρηση κοινωνικών online εμπειριών - επιτρέποντας στους παίκτες του PlayStation να εξερευνήσουν τους κόσμους μας με διαφορετικούς τρόπους - καθώς και η κυκλοφορία των παιχνιδιών μας σε πρόσθετες συσκευές, όπως το PC και τα κινητά, απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση και διαφορετικούς πόρους.

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, τα PlayStation Studios έπρεπε να αναπτυχθούν. Φέραμε λαμπρά και επιτυχημένα στούντιο στην οικογένειά μας. Επενδύσαμε σε νέες τεχνολογίες και συνεργασίες. Προσλάβαμε ταλέντα απ’ όλο τον κλάδο μας και πέρα από αυτόν.

Αλλά, η ανάπτυξη από μόνη της δεν αποτελεί φιλοδοξία. Τα PlayStation Studios έχουν δεσμευτεί να ανακαλύπτουν συνεχώς τρόπους συνεργασίας, να συνεργάζονται και να συνδυάζουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να δημιουργούν παιχνίδια που ξεπερνούν τα όρια του gaming και να προσφέρουν αυτό που περιμένετε από εμάς.

Εξετάσαμε τα στούντιο και το portfolio μας, αξιολογώντας projects σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, και αποφασίσαμε ότι ορισμένα από αυτά δε θα προχωρήσουν.

Για περισσότερα, μπορείτε να βρείτε την σχετική ανάρτηση της Sony με ακόμη περισσότερα σχόλια από τον Hermen Hulst πατώντας εδώ.