PlayStation: “Οι κυκλοφορίες σε πολλαπλές πλατφόρμες μπορεί να βοηθήσουν“

Φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο και η Sony;
14 Φεβρουαρίου 2024 23:30
PlayStation: “Οι κυκλοφορίες σε πολλαπλές πλατφόρμες μπορεί να βοηθήσουν“

Την ώρα που οι φήμες πως το Xbox ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια νέα multi-platform στρατηγική οργιάζουν, το PlayStation ήρθε τώρα να κάνει επίσημα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες, παρόμοιες δηλώσεις. 

Περνώντας σε λεπτομέρειες, και το PlayStation φαίνεται πως εξετάζει την κυκλοφορία των εμπειριών των PlayStation Studios σε περισσότερες πλατφόρμες, χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Πολλοί εικάζουν πως η εταιρία σχεδιάζει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στο PC, ιοθετώντας την στρατιγική της ταυτόχρονης κυκλοφορίας σε PC και PlayStation, όπως ακριβώς έκανε με το Helldivers 2 πρόσφατα. 

Τι δήλωσε όμως η Sony; Απευθυνόμενος στους επενδυτές, ο Πρόεδρός της, Hiroki Totoki, τόνισε: 

"Στο παρελθόν, θέλαμε να προωθήσουμε την κονσόλα... ωστόσο υπάρχει ένα synergy σε αυτό. Έτσι, αν έχουμε ισχυρό first-party περιεχόμενο, όχι μόνο στην κονσόλα μας, αλλά και σε άλλες πλατφόρμες, όπως οι υπολογιστές, το first-party μπορεί να αναπτυχθεί με multi-platforms και αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του λειτουργικού κέρδους". 

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της Sony μέσα από το post του δημοσιογράφου Tom Warren στο X που ακολουθεί παρακάτω: