Helldivers 2: Λύγισαν από τον κόσμο οι servers – Τι απαντά η ομάδα ανάπτυξης

Τεράστιο ντεμπούτο για το co-op shooter του PS5
12 Φεβρουαρίου 2024 21:20
Helldivers 2: Λύγισαν από τον κόσμο οι servers – Τι απαντά η ομάδα ανάπτυξης

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το ντεμπούτο του Helldivers 2 έχει καταφέρει να σπάσει ρεκόρ, με εντυπωσιακά στατιστικά να καταγράφονται τόσο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο και στο PS5.  Ωστόσο, τα μεγάλα νούμερα έφεραν και μεγάλα προβλήματα, αφού τις τελευταίες ώρες οι servers του παιχνιδιού αντιμετώπιζαν σημαντικά θέματα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, χθες, το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, το στούντιο ανακοίνωσε εκτάκτως συντήρηση των servers, η οποία κράτησε offline το παιχνίδι για σχεδόν 3 ώρες. Στο διάστημα αυτό οι παίκτες δεν μπορούσαν να παίξουν ούτε solo, αφού η εμπειρία είναι always-online και απαιτείται σύνδεση στους servers για να ανοίξει το παιχνίδι. Ακόμα και όταν οι servers έγιναν ξανά διαθέσιμοι, τα σοβαρά θέματα δε σταμάτησαν, με το XP και τα υπόλοιπα rewards να μην αποδίδονται σωστά, τα μενού να αργούν να φορτώσουν και τα αντικείμενα στο in-game store να μην εμφανίζονται πολλές φορές.

Το ίδιο φαίνεται πως συνέβη και σήμερα, αφού και πάλι η ομάδα ανάπτυξης αναγκάστηκε να ανακοινώσει έκτακτη συντήρηση των servers που αυτή τη φορά κράτησε περίπου 20 λεπτά.

Ο επικεφαλής της Arrowhead, Johan Pilestedt, εξήγησε αναλυτικά τι συνέβη, μέσα από ανάρτηση στο Discord του παιχνιδιού. Το πρόβλημα ήταν ο τεράστιος αριθμός των παικτών. Οι servers της Arrowhead είχαν χωρητικότητα για 250,000 Helldivers και όταν το όριο αυτό ξεπεράστηκε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Οι τεχνικοί του στούντιο αύξησαν τα όρια του rate limiter από 250,000 σε 360,000 παίκτες, αλλά μόλις το έκαναν αυτό, περισσότεροι από 360 χιλιάδες παίκτες προσπάθησαν να συνδεθούν σχεδόν την ίδια στιγμή, δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο για τους developers.

Φυσικά, ο Pilestedt αναγνώρισε πόσο εκνευριστικό είναι αυτό που συνέβη για τους παίκτες και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της Arrowhead:

Σας παρακαλούμε να δεχτείτε την ειλικρινή μας συγγνώμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και να είστε σίγουροι ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα διορθώσουμε.


Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρισμα, το Helldivers II αποτελεί ένα παιχνίδι του PlayStation, αφού ο ιαπωνικός κολοσσός έχει αναλάβει το publishing, με την Arrowhead Game Studios να έχει τα ηνία της ανάπτυξης. Το sequel του top-down shooter από το 2015, το οποίο είχε αγαπηθεί ιδιαίτερο από το κοινό, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο PlayStation Showcase 2023, πέρυσι το Μάιο, με μεγάλες αλλαγές στη συνταγή.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά η προοπτική αλλάζει, αφού το παιχνίδι είναι κανονικό third-person shooter. Συνολικά, η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται ακόμη πιο εκρηκτική δράση, με μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά όπλα και τεράστια έμφαση στο co-op.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την εισαγωγή του παιχνιδιού μέσα από το ειδικό μας βίντεο: