Έρχεται το Elden Ring στα smartphones;

Κι όμως μπορεί να μην είναι απίθανο
06 Φεβρουαρίου 2024 09:20
Έρχεται το Elden Ring στα smartphones;

Το Elden Ring κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022 για τα PlayStation, Xbox και PC σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, τόσο σε κριτικές, όσο και σε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Πώς θα σας φαινόταν αν ο εμβληματικός τίτλος της FromSoftware και της Bandai Namco ερχόταν και στα smartphones; Ένα νέο ρεπορτάζ από το Reuters έρχεται τώρα να “ανάψει φωτιές”.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορτάζ, η πασίγνωστη κινεζική εταιρία, Tencent, που ειδικεύεται σε mobile παιχνίδια, αγόρασε τα δικαιώματα για να δημιουργήσει μία ειδική έκδοση του Elden Ring για τα κινητά τηλέφωνα. Η εταιρία φαίνεται ότι απέκτησε την άδεια χρήσης του παιχνιδιού από την FromSoftware το 2022 και δημιούργησε μια ομάδα από developers για να δουλέψουν σε ένα prototype, αλλά η πρόοδος ήταν αργή.

Η Tencent δεν αποκάλυψε ποτέ ότι αναπτύσσει την mobile έκδοση του παιχνιδιού για τα smartphones και ακόμα δεν είναι γνωστό αν έχει ακυρωθεί αυτό το project ή εάν βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη. Το Reuters προσπάθησε να έρθει σε επαφή τόσο με την Tencent, όσο και με την FromSoftware, αλλά δεν απάντησε καμία από τις δύο εταιρίες. Επίσης, οι πηγές του συγκεκριμένου μέσου δεν θέλησαν να αποκαλυφθούν.

Άλλες πηγές λένε ότι ενώ το Elden Ring σχεδιάστηκε ως μία premium εμπειρία επί πληρωμή, η Tencent θέλει να το κάνει free-to-play με αγορές εντός του app, όπως ακριβώς έχουμε δει στο Genshin Impact που αναπτύχθηκε από την “αντίπαλη” εταιρία, miHoYo.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι πρόσφατα, η Tencent ακύρωσε ένα ακόμη “console game” που είχε υπό ανάπτυξη, το NieR, λόγω ανησυχιών για τη δημιουργία εσόδων.