Xbox και Bethesda ετοιμάζουν την επιστροφή ενός ιστορικού franchise

Ανακαλύφθηκαν νέα στοιχεία
22 Ιανουαρίου 2024 19:04
Xbox και Bethesda ετοιμάζουν την επιστροφή ενός ιστορικού franchise

Ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά, η Microsoft φαίνεται πως έκανε tease την επιστροφή ενός ιστορικού franchise που πλέον της ανήκει, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Developer_Direct σόου της. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Indiana Jones and the Great Circle, φάνηκε για κάποια καρέ ένας πίνακας. Εκεί ήταν γραμμένο το όνομα Quake 6!

Για την ακρίβεια, ο πίνακας, όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα που ακολουθεί, έγραφε ‘AKE 6’, αλλά ακριβώς από κάτω υπήρχε σχεδιασμένο και το λογότυπο του franchise, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για άλλες ερμηνείες. Φυσικά, εδώ και πάρα πολύ καιρό ακούγεται πως η Bethesda και το Xbox ετοιμάζουν την μεγάλη επιστροφή του ιστορικού franchise, πιθανότατα με ένα reboot όπως αυτό του DOOM του 2016.

Για την ιστορία, το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Quake κυκλοφόρησε το 1996, με την id Software να θέτει ξανά νέα στάνταρ, αφού το παιχνίδι θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα που κυκλοφόρησαν ποτέ. Το τελευταίο κανονικό κεφάλαιο, αυτό που υπολογίζεται ως το πέμπτο παιχνίδι κατά σειρά δηλαδή, είναι το Quake Champions που κυκλοφόρησε το 2017.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι δεν αναπτύσσεται, κατά πάσα πιθανότητα, από την MachineGames, αφού η ομάδα είναι επι του παρόντος απασχολημένη με το Indiana Jones and the Great Circle. Ωστόσο, η MachineGames κάνει χρήση της id Tech μηχανής γραφικών και μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με την id Software. Αυτό είναι, λοίπον, που εξηγεί το λογότυπο του Quake 6 στο στούντιό της.