ΦΗΜΗ: Έχουμε ημερομηνία για το νέο χειριστήριο του Xbox με DualSense λειτουργίες

Τελικά δεν ακυρώθηκε
21 Ιανουαρίου 2024 21:20
ΦΗΜΗ: Έχουμε ημερομηνία για το νέο χειριστήριο του Xbox με DualSense λειτουργίες

Πέρυσι το Σεπτέμβριο είχε συμβεί μια τεράστια διαρροή των μελλοντικών σχεδίων του Xbox, εξαιτίας ενός διαδικαστικού λάθους στο πλαίσιο των δικαστικών υποθέσεων για την εξαγορά της Activision Blizzard. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε μάθε πως το Xbox ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο χειριστήριο με τύπου DualSense λειτουργίες, το οποίο θα κυκλοφορούσε υποτίθεται μέσα στο 2024.

Ωστόσο, όταν ο Phil Spencer πήρε δημόσια θέση για να ξεκαθαρίσει τι συνέβη με το εν λόγω leak, είχε τονίσει πως τα έγγραφα που είχαν διαρρεύσει ήταν παλιά και έτσι δεν αντιπροσώπευαν τα τελικά, επίκαιρα σχέδια του αμερικανικού κολοσσού. Αυτό δημιούργησε αμφιβολίες για το αν μπορούμε τελικά να περιμένουμε τόσο το ανανεωμένο χειριστήριο, όσο και τις νέες εκδόσεις των Xbox Series X και Xbox Series S που ανέφεραν τα έγγραφα.

Τώρα, το τοπίο ήρθε να ξεκαθαρίσει ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ του The Verge, Tom Warren, μέσα από ένα σχόλιο που έκανε στο Xbox Era podcast. Συγκεκριμένα, ο Warren ανέφερε πως το νέο Xbox χειριστήριο είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθεί το Μάιο, δηλαδή πριν το μεγάλο showcase που κάνει η Microsoft κάθε Ιούνιο. Μάλιστα, ο Warren τόνισε πως αυτό είναι ένα από τα πλάνα που αποκαλύφθηκαν μέσω της διαρροής του FCC και δεν άλλαξαν.

Για την ιστορία, η λίστα των νέων χαρακτηριστικό του νέου Xbox χειριστηρίου, με κωδική ονομασία "Sebile", αναμένεται να διαμορφώνεται ως εξής:

Βελτιωμένη "απτική ανάδραση ακριβείας" με τη χρήση VCA (voice coil actuators), οι οποίοι λειτουργούν και ως ηχεία.

Επιταχυνσιόμετρο για λειτουργίες κίνησης, π.χ. στη στόχευση. Αυτό προσθέτει επίσης τη λειτουργία "lift to wake", όπου θα σηκώνετε το χειριστήριο και αυτό θα ανοίγει και θα συνδέεται αυτόματα.

Modular thumb-sticks

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί

Πιο αθόρυβα κουμπιά και thumb-sticks

Νέες λειτουργίες στην mobile εφαρμογή για να λειτουργεί ομαλότερα με smartphones και tablets

Xbox Wireless 2 και υποστήριξη απευθείας σύνδεσης στο cloud για game streaming

Bluetooth 5.2