34 χρόνια μετά και πλέον έχουμε τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία που κατάφερε να τερματίσει το Tetris!

Και συγκεκριμένα την έκδοση του NES
04 Ιανουαρίου 2024 16:58
34 χρόνια μετά και πλέον έχουμε τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία που κατάφερε να τερματίσει το Tetris!

Ένας 13χρονος από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, ο Γουίλις Γκίμπσον, κατάφερε αυτό που πολλοί πίστευαν ότι ήταν αδύνατο: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που τερμάτισε κυριολεκτικά και μεταφορικά το αρχικό Tetris βιντεοπαιχνίδι του Nintendo Entertainment System, φτάνοντας στο πραγματικό ‘killscreen’.

Ειδικότερα, περίπου 3 δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του ιστορικού τίτλου, ο Γκίμπσον έφτασε στο επίπεδο 157, κάτι που οδήγησε το παιχνίδι στο να κολλήσει εντελώς!

Ο Γκίμπσον παίζει φανατικά εδώ και χρόνια Tetris και έτσι το ορόσημο αυτό έρχεται αφού κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Tetris το 2023, αποδεικνύοντας τις εξαιρετικές του ικανότητες στο παιχνίδι.

Το Tetris είναι γνωστό για την απλότητα και το εθιστικό του gameplay, αφού χρειάζεται απλά να ενώνεις τουβλάκια για να δημιουργηθούν ολοκληρωμένες σειρές. Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται όμως, τα τουβλάκια πέφτουν πιο γρήγορα και η δυσκολία μπορεί να αυξηθεί με εκθετικούς ρυθμούς.

Μέχρι το 2011, ήταν ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι το επίπεδο 29 ήταν το υψηλότερο που μπορούσε να φτάσει κάποιος, λόγω της υπερβολικής του ταχύτητας. Ωστόσο, το φράγμα του επιπέδου 29 τελικά έσπασε, οδηγώντας τους παίκτες να φτάσουν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Τεχνικές όπως το "hypertapping" και το "rolling" αναπτύχθηκαν για να αναθεωρηθεί τι είναι πραγματικά εφικτό στο παιχνίδι.

Φυσικά, το επίτευγμα του Gibson δεν αποδεικνύει μόνο πόσο ικανός είναι ο ίδιος, αλλά και πόσο ιστορικό παιχνίδι είναι το Tetris που ακόμη και τόσα χρόνια μετά κρατά τα βλέμματα στραμμένα πάνω του.

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που εξηγεί αναλυτικά το επίτευγμα του 13 χρόνου παίκτη μέσα από τον player που ακολουθεί: