2 χρόνια και 415 προσπάθειες μετά, τύπος κατάφερε το πιο δύσκολο playthrough του Fallout 4!

Χρειάστηκε πάνω από 2000 ώρες
28 Οκτωβρίου 2023 18:38
2 χρόνια και 415 προσπάθειες μετά, τύπος κατάφερε το πιο δύσκολο playthrough του Fallout 4!

Σε μια αξιοσημείωτη επίδειξη gaming ικανοτήτων, υπομονής και αποφασιστικότητας, ένας παίκτης με το όνομα Vrexia ολοκλήρωσε το δυσκολότερο speedrun στην ιστορία του Fallout 4 που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Το συγκεκριμένο run είχε no-hit κανόνες, απαιτώντας από τον Vrexia να μην δεχτεί ούτε ένα χτύπημα, ούτε damage γενικότερα. Επιπλέον, ο Vrexia στόχευσε στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού στο 100%, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής ιστορίας και όλων των αποστολών, καθώς και τη συλλογή κάθε αντικειμένου. Το κερασάκι στην τούρτα; Σα να μην έφταναν όλα αυτά, απέφευγε να χρησιμοποιήσει legendary όπλα, armor και τα περισσότερα drugs που υπάρχουν στο παιχνίδι.

O Vrexia είχε ταυτόχρονα και μερικούς ακόμη αυστηρούς αυτοεπιβαλλόμενους κανόνες, όπως το ότι δε θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το VATS σύστημα, power armor ή γενικότερα armor με SPECIAL stats. Οι μόνες εξαιρέσεις σε αυτούς τους κανόνες ήταν εκείνες που κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, όπως συγκεκριμένες στιγμές που χρειάζονται αναπόφευκτες αφαιρέσεις ακτινοβολίας.

Αναμενόμενα το ταξίδι προς την επιτυχία ήταν γεμάτο με προκλήσεις και αναποδιές. Ο Vrexia το πάλευε για δύο ολόκληρα χρόνια, αντιμετωπίζοντας πολλές ήττες μέχρι και από απρόβλεπτα glitches του παιχνιδιού. Στο πλαίσιο της προσπάθειας υπήρξαν πολλές αποκαρδιωτικές στιγμές που άλλοι θα τα είχαν παρατήσει, όπως ένα run που είχε φτάσει στο 99,5% και τελικά καταστράφηκε, εξαιτίας ενός μοιραίου bug κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής! Συνολικά, ο Vrexia χρειάστηκε 415 προσπάθειες και αφιέρωσε περισσότερες από 2.000 ώρες, με το τελικό επιτυχημένο run να διαρκεί 52 ώρες, 20 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη στιγμή που ο Vrexia τα κατάφερε, με το chat να τον αποθεώνει.

Για την ιστορία, ο Vrexia δήλωσε πως μετά από αυτό το εντυπωσιακό αυτό κατόρθωμα, τώρα σκοπεύει να αφιερώσει το χρόνο του για να δοκιμάσει παρόμοιες προκλήσεις σε retro παιχνίδια.