Τέλος ο Bobby Kotick από την Activision την επόμενη εβδομάδα - Ποιος αναλαμβάνει την ηγεσία;

Μερικές ακόμη αλλαγές στην ηγεσία των Xbox Game Studios
20 Δεκεμβρίου 2023 21:54
Τέλος ο Bobby Kotick από την Activision την επόμενη εβδομάδα - Ποιος αναλαμβάνει την ηγεσία;

Είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο όμως τώρα ο Bobby Kotick ανακοίνωσε πότε ακριβώς αποχωρεί από την ηγεσία της Activision, όντας 32 χρόνια στο τιμόνι της στο ρόλο του CEO (Chief Executive Officer). 

Σε ειδική επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους και τους ανωτέρους του στην Microsoft και το Xbox, μιας και η Activision Blizzard αποτελεί θυγατρική της Microsoft, ο Kotick ανακοίνωσε ότι η τελευταία του μέρα στην Activision θα είναι η 29η Δεκεμβρίου. Πρακτικά, αποχωρεί την τελευταία εργάσιμη μέρα της Activision Blizzard για το 2023, παραδίνοντας την ηγεσία του κολοσσού στα χέρια του Xbox. Είχε ειπωθεί προηγουμένως ότι θα αποχωρούσε την 1η Ιανουαρίου του 2024. 

Ποιο πρόσωπο όμως θα τον διαδεχθεί στη θέση του CEO; Η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει άμεσος διάδοχός του μιας και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Activision Blizzard, όπως ο πρόεδρος της Blizzard, Mike Ybarra, ο πρόεδρος των εκδόσεων, Rob Kostich και ο αντιπρόεδρος Thomas Tippl, θα υπάγονται και θα δίνουν αναφορά στον Matt Booty, πρόεδρο των Xbox Game Studios και του gaming περιεχομένου της Microsoft. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο όμως, η Microsoft να αναθέσει νέο CEO της Activision και να υπάρξει μεταβατική περίοδος. 

Αυτή είναι η νεότερη αλλαγή ηγεσίας στην μεγάλη οικογένεια των στούντιο της Microsoft, καθώς πριν από μερικούς μήνες η Sarah Bond έγινε πρόεδρος του Xbox και πρακτικά ηγείται όλης της πλατφόρμας του Xbox σε επίπεδο hardware, ενώ σε επίπεδο software είναι ο Matt Booty, ο οποίος επιβλέπει εκτός της Activision, παράλληλα και τα στούντιο των Bethesda και ZeniMax. 

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Kotick είναι μπλεγμένος και σε ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Από τον Ιούλιο του 2021 έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας αμέτρητες σοκαρίστηκες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης και για τις γενικότερες εργασιακές συνθήκες στην Activision Blizzard. Όλα ξεκίνησαν με μια αγωγή από την Πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία χαρακτήρισε την publishing εταιρία ως «γόνιμο έδαφος για παρενόχληση και διακρίσεις κατά των γυναικών». Μετά την αγωγή, περισσότερα ήρθαν στην επιφάνεια μέσα από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Wall Street Journal, το οποίο τόνιζε πως ο CEO Bobby Kotick είχε «εδώ και χρόνια» επίγνωση για τα περιστατικά παρενόχλησης και κακομεταχείρισης των εργαζομένων σε πολλά τμήματα της εταιρείας, αλλά επέλεξε να μην ενεργήσει και να κρύψει από το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη όλα όσα ήξερε.

Βάσει του αριθμού των μετοχών της Activision που κατείχε, ο Kotick έλαβε περίπου $400 εκατομμύρια δολάρια από τη συμφωνία της Activision Blizzard King με την Microsoft.