Αποχωρεί από την Activision Blizzard ο επικεφαλής της, Bobby Kotick

Έπειτα από μια σύντομη μεταβατική περίοδο
13 Οκτωβρίου 2023 18:33
Αποχωρεί από την Activision Blizzard ο επικεφαλής της, Bobby Kotick

Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια γεμάτα σκαμπανεβάσματα και μάχης με τις ρυθμιστικές αρχές, πριν λίγο η Microsoft ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε πλέον την εξαγορά της Activision Blizzard. Η μετοχή της publishing εταιρίας έχει πλέον διαγραφεί από το χρηματιστήριο, ενώ οι διαδικασίες ενσωμάτωσης έχουν ξεκινήσει.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του deal, συγχρόνως λάβαμε απάντηση και για μια από τις συνηθέστερες ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, μέσα από ένα δημόσιο γράμμα προς το προσωπικό της Activision Blizzard, ο επικεφαλής της, Bobby Kotick, ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Μετά από 33 χρόνια στο τιμόνι της Activision, o Kotick θα δώσει τη σκυτάλη την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Για δύο περίπου μήνες λοιπόν, ο Kotick θα παραμείνει ως CEO της Activision Blizzard, λογοδοτώντας στον Phil Spencer κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου. Ακόμη δε γνωρίζουμε ποιος θα αναλάβει ως υπεύθυνος του publishing κολοσσού στη συνέχεια, με το εν λόγω γράμμα να αναφέρει απλώς:

Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι δεσμεύομαι πλήρως να βοηθήσω στη μετάβαση. Ο Phil μου ζήτησε να παραμείνω ως Διευθύνων Σύμβουλος της ABK, λογοδοτώντας σε αυτόν, και συμφωνήσαμε ότι θα το κάνω αυτό μέχρι το τέλος του 2023. Και οι δύο ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για μια ομαλή ενσωμάτωση για τις ομάδες και τους παίκτες μας.

Για την ιστορία, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των μετοχών που είχε στην κατοχή του, ο Kotick έβγαλε το κολοσσιαίο ποσό των περίπου $400 εκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην εξαγορά από τη Microsoft.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Kotick είναι μπλεγμένος και σε ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Από τον Ιούλιο του 2021 έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας αμέτρητες σοκαρίστηκες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης και για τις γενικότερες εργασιακές συνθήκες στην Activision Blizzard. Όλα ξεκίνησαν με μια αγωγή από την Πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία χαρακτήρισε την publishing εταιρία ως «γόνιμο έδαφος για παρενόχληση και διακρίσεις κατά των γυναικών». Μετά την αγωγή, περισσότερα ήρθαν στην επιφάνεια μέσα από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Wall Street Journal, το οποίο τόνιζε πως ο CEO Bobby Kotick είχε «εδώ και χρόνια» επίγνωση για τα περιστατικά παρενόχλησης και κακομεταχείρισης των εργαζομένων σε πολλά τμήματα της εταιρείας, αλλά επέλεξε να μην ενεργήσει και να κρύψει από το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη όλα όσα ήξερε.