Τα 10 παιχνίδια του 2023 που τερμάτισαν οι περισσότεροι gamers

Καθώς και οι πιο δημοφιλής πλατφόρμες
18 Δεκεμβρίου 2023 12:30
Τα 10 παιχνίδια του 2023 που τερμάτισαν οι περισσότεροι gamers

Όπως σας ενημερώσαμε, μιας και διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2023, η πολύ γνωστή gaming ιστοσελίδα HowLongToBeat έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας διάφορα στατιστικά σχετικά με τα παιχνίδια που τερμάτισαν οι περισσότεροι φέτος, αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς και για τις πλατφόρμες στις οποίες αφιέρωσαν τον περισσότερο χρόνο.

Κάτι που δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη είναι το γεγονός ότι το παιχνίδι που τερμάτισαν οι περισσότεροι gamers φέτος είναι το Hogwarts Legacy. Ο Harry Potter τίτλος είναι η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία του 2023 από άποψη πωλήσεων, οπότε είναι λογικό να είναι συγχρόνως και η gaming εμπειρία που βιώσαν οι περισσότεροι από αρχή μέχρι τέλος. Την πρώτη τριάδα της εν λόγω λίστας συμπληρώνουν τα The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και Resident Evil 4. Πρόκειται για τίτλους που κυκλοφόρησαν στις αρχές τις χρονιάς, δίνοντας περισσότερο χρόνο στους παίκτες να φτάσουν στους τίτλους τέλους, με άλλα μεγάλα παιχνίδια όπως το Baldur’s Gate 3 να βρίσκονται αρκετές θέσεις πιο κάτω.

Περνώντας στα μεγαλύτερα σε διάρκεια παιχνίδια, εδώ η πρωτιά ανήκει στο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, αφού οι παίκτες αφιέρωσαν κατά μέσο όρο 110 ώρες στην περιπέτεια της Nintendo. Αμέσως μετά ακολουθεί το Baldur’s Gate 3 με 105 ώρες μέση διάρκεια, το Octopath Traveler II με 80 ώρες και το Starfield με 65 ώρες.

Τέλος, η λίστα με τις πιο διάσημες πλατφόρμες έχει πολύ ενδιαφέρον. Το PC είναι ο βασιλιάς, με τους περισσότερους παίκτες να απολαμβάνουν εκεί το gaming. Αμέσως μετά ακολουθεί το Nintendo Switch και παραδόξως η πρώτη τριάδα κλείνει χωρίς καμία κονσόλα της τρέχουσας γενιάς, αλλά με το PS4 να έχει την εν λόγω θέση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το PS3 βρίσκεται στην πέμπτη θέση, πάντα όσον αφορά τους χρήστες που κατοχυρώνουν τις gaming ώρες τους στο HowLongToBeat, ξεπερνώντας ακόμα και τις πολύ πιο πρόσφατες Xbox One και Xbox Series X|S κονσόλες.

Ακολουθούν οι εν λόγω λίστες

Τα παιχνίδια του 2023 που τερμάτισαν οι περισσότεροι gamers:

Τα μεγαλύτερα σε διάρκεια παιχνίδια του 2023:

Οι δημοφιλέστερες gaming πλατφόρμες για τους χρήστες του HowLongToBeat: