Grand Theft Auto 6: Αυτό είναι το τραγούδι του trailer - Συνδέεται με την πλοκή;

Η επιλογή ήταν διόλου τυχαία και άκρως συμβολική
05 Δεκεμβρίου 2023 10:57
Grand Theft Auto 6: Αυτό είναι το τραγούδι του trailer - Συνδέεται με την πλοκή;

Η Rockstar Games έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαλέγει κομμάτια για τα trailers των GTA, αν θυμάστε από το εμβληματικό πλέον "Skeletons" του Stevie Wonder στο Trailer #2 του GTA V. Αυτή την παράδοση τήρησε και με το trailer του Grand Theft Auto 6, το οποίο άνοιξε με ένα γνωστό riff που γέμισε με νοσταλγία και έντυσε τέλεια τις πρώτες εικόνες της μοντέρνας Vice City, όπου θα διαδραματίζεται.

Το τραγούδι, λοιπόν, του "Trailer 1" του GTA VI είναι το "Love is A Long Road" του Tom Petty, το οποίο αποτελεί ένα κομμάτι-ύμνο στην αγάπη από την κυκλοφορία του το 1989. Την εποχή που κυκλοφόρησε το "Love is a Long Road" ήταν κομβική για την καριέρα του πασίγνωστου κιθαρίστα και ερμηνευτή, καθώς ήταν στο B-side του single "Free Fallin'", το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο πρώτο του solo album με τίτλο "Full Moon Fever". Ίσως η Rockstar εδώ να θέλει να συμβολίσει πως θα δώσει έναν αέρα αλλαγής στο GTA 6, μετά την άνευ προηγουμένου επιτυχία του GTA V. 

Άλλο ένα ενδιαφέρον fact της επιλογής αυτού του τραγουδιού είναι πως ο Tom Petty κατάγεται από την Florida, όπου στην ουσία διαδραματίζεται το GTA 6. Για την ιστορία, ο Petty απεβίωσε το 2017 σε ηλικία 66 ετών, μία εβδομάδα μετά το τέλος της 40th Anniversary Tour με τους "The Heartbreakers", λόγω υπερβολική δόσης ουσιών. 

Το νοσταλγικό vibe του κομματιού είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στο GTA: Vice City, το οποίο λάμβανε χώρα εν μέσω των '80s, δένοντας έτσι το παρελθόν της θρυλικής πόλης των GTA με το "σήμερα". Η σύνδεσή του όμως με την πλοκή, βάσει και των όσων δείχνει το "Trailer 1" μοιάζει να είναι βαθύτερη. 

Συγκεκριμένα οι στίχοι του παραπέμπτουν αρκετά στην έντονη σχέση των δύο πρωταγωνιστών του GTA 6, τους Jason και Lucia, τους οποίους θα δούμε σε περιπέτειες τύπου "Μπόνι και Κλάιντ". Το ρεφρέν άλλωστε (“Yeah, we were desperate then / To have each other to hold / But love is a long, long road) είναι σα να παραπέμπει στις τελευταίες σκηνές του trailer του GTA 6, όπου η Lucia μοιράζεται μια έντονη συναισθηματικά σκηνή με τον Jason και έρχεται το κοντράστ της σχέσης τους, καθώς ζουν μέσα στην παρανομία κάνοντας ληστείες. 

Ακούστε το κομμάτι από το trailer του GTA 6

Να αναφέρουμε ότι το Grand Theft Auto 6 θα λαμβάνει χώρα στην φανταστική βερσιόν της πολιτείας της Φλόριντα, την οποία η Rockstar ονομάζει "Leonida". Στην ανακοίνωση γράφει χαρακτηριστικά: "Το Grand Theft Auto VI κατευθύνεται στην πολιτεία της Leonida, όπου βρίσκονται οι ποτισμένοι με νέον δρόμοι του Vice City και πέρα από αυτούς, στη μεγαλύτερη και πιο καθηλωτική εξέλιξη της σειράς Grand Theft Auto μέχρι σήμερα."

Την ίδια ώρα το "Trailer 1" του GTA VI σπάει απανωτά ρεκόρ από τις πρώτες κιόλας ώρες διάθεσής του, χωρίς καν ακόμη να έχει συμπληρώσει ένα 24ωρο

To Grand Theft Auto VI θα κυκλοφορήσει προς το παρόν μόνο για PlayStation 5, Xbox Series X και S, εντός του 2025

Tags: