ΕΠΙΣΗΜΟ: Σε αυτές τις πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει το GTA 6

Η Rockstar Games επιβεβαίωσε και φέρνει όχι και τόσο καλά νέα για τους PC gamers
05 Δεκεμβρίου 2023 09:28
ΕΠΙΣΗΜΟ: Σε αυτές τις πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει το GTA 6

Λίγη ώρα μετά την πρώιμη κυκλοφορία του πρώτου trailer του GTA 6, η Rockstar Games κυκλοφόρησε και το επίσημο δελτίο Τύπου από την εκδότρια και μητρική εταιρία της, την Take-Two, εκεί όπου επιβεβαιώθηκαν οι πλατφόρμες στις οποίες θα κυκλοφορήσει ο άκρως αναμενόμενος τίτλος. 

Η αρχική ανακοίνωση λοιπόν αναφέρει ότι το Grand Theft Auto VI θα κυκλοφορήσει προς το παρόν μόνο για PlayStation 5, Xbox Series X και S, εντός του 2025. Όμως που είναι η PC έκδοση; Η Rockstar Games δεν αναφέρει καθόλου την PC έκδοση του GTA 6 αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διάθεσή του θα γίνει αρχικά στης τρέχουσας γενιάς κονσόλες, όπως έγινε με το GTA V πριν από ακριβώς 10 χρόνια. 

Το ίδιο είχε γίνει και στην περίπτωση του GTA IV το 2008 όταν κυκλοφόρησε πρώτα στις κονσόλες και πολλούς μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε τελικά και το PC port. Για την ιστορία, η PC έκδοση του GTA IV είχε κυλοφορήσει ένα εξάμηνο μετά τα PS3 και Xbox 360, ενώ η αντίστοιχη του GTA V άργησε αισθητά, καθώς έκανε την εμφάνισή της 18 μήνες μετά τις κονσόλες

Στο δελτίο Τύπου υπάρχει και μια δήλωση του συνιδρυτή της Rockstar Games, Sam House όπου λέει τα εξής: "Το Grand Theft Auto VI συνεχίζει τις προσπάθειές μας να διευρύνουμε τα όρια του τι είναι εφικτό σε στις open-world εμπειρίες με βάση μια καθηλωτική ιστορία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να μοιραστούμε αυτό το νέο όραμά μας με όλους τους απανταχού gamers".

Επιβεβαιώθηκε, ακόμα, ότι το Grand Theft Auto 6 θα λαμβάνει χώρα στην φανταστική βερσιόν της πολιτείας της Φλόριντα, την οποία η Rockstar ονομάζει "Leonida". Στην ανακοίνωση γράφει χαρακτηριστικά: "Το Grand Theft Auto VI κατευθύνεται στην πολιτεία της Leonida, όπου βρίσκονται οι λουσμένοι με νέον δρόμοι της Vice City και πέρα από αυτούς, στη μεγαλύτερη και πιο καθηλωτική εξέλιξη της σειράς Grand Theft Auto μέχρι σήμερα."

Την ίδια ώρα το "Trailer 1" του GTA VI σπάει απανωτά ρεκόρ από τις πρώτες κιόλας ώρες διάθεσής του, χωρίς καν ακόμη να έχει συμπληρώσει ένα 24ωρο