Μάλλον μάθαμε πότε ακριβώς θα έρθει το Baldur's Gate 3 στις Xbox κονσόλες

Σύμφωνα με νέα φήμη
04 Νοεμβρίου 2023 23:04
Μάλλον μάθαμε πότε ακριβώς θα έρθει το Baldur's Gate 3 στις Xbox κονσόλες

Η κυκλοφορία του Baldur's Gate 3 στις Xbox κονσόλες, ενός εκ των καλύτερα βαθμολογημένων τίτλων του 2023, είχε γίνει ένα μικρό θρίλερ. Συγκεκριμένα, η ομάδα ανάπτυξης Larian Studios είχε επισημάνει δημόσια πως θα πρέπει να καθυστερήσει τη μεταφορά, μιας και το optimization για το split-screen mode στο Xbox Series S χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Τελικά, η Larian και η Microsoft κατάφεραν να βρουν μια μέση λύση τον Αύγουστο και το παιχνίδι πλέον αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός της χρονιάς, αρχικά χωρίς το συγκεκριμένο mode στο Xbox Series S.

Τώρα, το «θρίλερ» φαίνεται πως πράγματι φτάνει στο τέλος του, αφού μια νέα φήμη θέλει το Baldur's Gate 3 να έρχεται επιτέλους στο Xbox στις 6 Δεκεμβρίου του 2023. Η συγκεκριμένη πληροφορία προέρχεται από τον leaker με παρατσούκλι @eXtas1s στο X (πρώην Twitter), ο οποίο επισήμανε πως τα playtests κύλισαν ομαλά και έτσι η Larian έχει θέσει για την ώρα τη συγκεκριμένη ημερομηνία ως στόχο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο eXtas1s έχει ένα αρκετά αξιόπιστο ιστορικό όσον αφορά τις ημερομηνίες κυκλοφορίας Xbox τίτλων, αφού στο παρελθόν είχε διαρρεύσει και την ημερομηνία του πρόσφατου Forza Motorsport πριν αυτή ανακοινωθεί επίσημα. Προφανώς όμως, σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες με επιφύλαξη, αφού όλα μπορούν να αλλάξουν.

Για την ιστορία, το Baldur's Gate 3 κυκλοφορεί από τις 3 Αυγούστου 2023 για το PC, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 έφτασε και στο PlayStation 5.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, πρόκειται φυσικά για sequel της ιστορικής Baldur's Gate σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό. Το παιχνίδι διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και ατελείωτες διακλαδώσεις, ενώ υπάρχει co-op, καθώς και το Dungeon Master mode που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους περιπέτειες.

Να σημειωθεί πως όσον αφορά το PC έχει κατακτήσει τη Νο.1 θέση όλων των εποχών στο Metacritic.