Πόσα χρήματα έβγαλε η Hasbro από το Baldur’s Gate 3;

Είναι πολλά...
14 Φεβρουαρίου 2024 13:25
Πόσα χρήματα έβγαλε η Hasbro από το Baldur’s Gate 3;

Το Baldur’s Gate 3 κυκλοφόρησε πέρυσι για τις κονσόλες και το PC σημειώνοντας μια τεράστια εμπορική πορεία, ενώ παράλληλα έλαβε και διθυραμβικές κριτικές από τους περισσότερους παίκτες. Τώρα, η εταιρία παιχνιδιών, Hasbro, η οποία έχει δώσει άδεια για τα δικαιώματα του παιχνιδιού στην Larian Studios αποκάλυψε πόσα χρήματα έχει βγάλει μέχρι σήμερα. 

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με τους επενδυτές της, η Hasbro ανακοίνωσε ότι έβγαλε 90 εκατομμύρια δολάρια από τότε που κυκλοφόρησε επίσημα το Baldur’s Gate 3. Η εταιρία παιχνιδιών και publisher των Dungeons & Dragons και Wizards of the Coast είχε αύξηση στα έσοδά της κατά 7% μετά την κυκλοφορία του βραβευμένου παιχνιδιού ρόλων που είναι φυσικά βασισμένο στο D&D. Στα έσοδα έπαιξε ρόλο και το Monopoly Go!. 

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι παρόλο που το Baldur’s Gate 3 υπήρχε για καιρό σε early access μορφή, η “κανονική” του κυκλοφορία έγινε τον Αύγουστο του 2023 για το PC, τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς για το PlayStation 5 και τον Δεκέμβριο για το Xbox. 

Ο chief executive officer, Chris Cocks, δήλωσε στους επενδυτές: 

Η ανανεωμένη ομάδα μας φέρνει καινοτόμα νέα προϊόντα στους θαυμαστές μας. Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μεταμορφώσουμε τη Hasbro και να προσφέρουμε μακροπρόθεσμη κερδοφόρα ανάπτυξη, ξεκινώντας με την ώθηση των κερδών σε όλους τους τομείς το 2024 και χτίζοντας τη δυναμική μας από τώρα έως το 2025. 

Το Baldur’s Gate 3 κυκλοφορεί για PC, PlayStation 5 και Xbox Series κονσόλες.