Το Starfield έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση εσόδων του Xbox – Τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft

Έπαιξε σημαντικό ρόλο το Starfield
25 Οκτωβρίου 2023 16:35
Το Starfield έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση εσόδων του Xbox – Τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματά της για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και αποκάλυψε μεταξύ άλλων, ότι οι πωλήσεις της, όσον αφορά το hardware, είδαν μια πτώση.

Η εταιρία είδε μια σημαντική αύξηση στο περιεχόμενο του Xbox και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και η κυκλοφορία του Starfield, το οποίο έγινε πρόσφατα διαθέσιμο σε PC και Xbox Series X και S.

Μέσα από το δελτίο Τύπου, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι είδε αύξηση στα έσοδα της το τελευταίο τρίμηνο κατά 13%, όσον αφορά το περιεχόμενο του Xbox, αλλά και τις υπηρεσίες της, όπως είναι το Xbox Game Pass.

Το Starfield έδωσε ένα μεγάλο boost σε αυτή την αύξηση, καθώς μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια παίκτες και να γίνει η μεγαλύτερη κυκλοφορία στην ιστορία της Bethesda.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα ευχάριστα για την εταιρία, καθώς τα έσοδα από το hardware της μειώθηκαν κατά 7% και αυτό ήταν μέρος μιας συνολικής πτώσης που είδε η εταιρία από διάφορες συσκευές της, όπως τα Surface tablet, των οποίων τα έσοδα μειώθηκαν κατά 22%.

Η Microsoft δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μείωση των πωλήσεων του Xbox για το τελευταίο τρίμηνο, αλλά να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα διέρρευσαν τα σχέδιά της, τα οποία αποκάλυπταν ότι μελλοντικά θα φέρει μια φρεσκαρισμένη έκδοση του Xbox Series X και ίσως αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο.

Πριν μερικές εβδομάδες η Microsoft ολοκλήρωσε την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard, έπειτα από μια μεγάλη κόντρα με τις ρυθμιστικές αρχές που κράτησε αρκετούς μήνες. Ο Satya Nadella, ο οποίος είναι επικεφαλής της Microsoft δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρία θα εντείνει τις προσπάθειές της στο gaming. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό πατώντας εδώ.