Επικεφαλής Microsoft: “Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο gaming”

Ο Satya Nadella σχολιάζει το μέλλον μετά το τεράστιο deal
24 Οκτωβρίου 2023 13:49
Επικεφαλής Microsoft: “Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο gaming”

Πριν μερικές εβδομάδες η Microsoft ολοκλήρωσε την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard, έπειτα από μια μεγάλη κόντρα με τις ρυθμιστικές αρχές που κράτησε αρκετούς μήνες. Τώρα, για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση του deal, ο CEO του αμερικανικού κολοσσού, ο Satya Nadella, έκανε το πρώτο του σχετικό σχόλιο.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Microsoft παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στον γερμανικό εκδοτικό οίκο Axel Springer, οπού ρωτήθηκε για ποιο λόγο η απόκτηση της Activision Blizzard ήταν τόσο σημαντική.

Ο Nadella τονίζει πως το gaming είναι πρακτικά ένας από του μοναδικούς τομείς που η Microsoft μπορεί να συνεισφέρει στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αφού τα υπόλοιπα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εστιάζουν κυρίως στις επιχειρήσεις και την παραγωγικότητα. Μάλιστα, το υψηλόβαθμο στέλεχος επισήμανε πως η εταιρία σκοπεύει πλέον να διπλασιάσει τις προσπάθειες της στο gaming, χωρίς να ξεκαθαρίζει όμως αν αυτό θα συμβεί χάρη στην Activision ή αν υπάρχει πρόθεση και για περαιτέρω επενδύσεις.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω:

Τώρα που η εξαγορά της Activision Blizzard έχει εν τέλει εγκριθεί. Γιατί είναι τόσο σημαντική; Τα 65 δισεκατομμύρια είναι ένα πολύ μεγάλο τίμημα.

Είναι, αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι γι' αυτή. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μας καθορίζουν από παλιά ως εταιρία. Το gaming είναι ένα από αυτά, σωστά; Όταν σκέφτομαι τη Microsoft, σκέφτομαι ίσως εργαλεία ανάπτυξης, ιδιόκτητο λογισμικό και παιχνίδια. Αυτά είναι τρία πράγματα που κάνουμε από την αρχή. Και έτσι, για εμάς, το gaming είναι το μόνο μέρος όπου πιστεύουμε ότι έχουμε μια πραγματική συνεισφορά στις καταναλωτικές αγορές.

Εξετάζοντάς το, ο χρόνος που αφιερώνουν οι άνθρωποι στο gaming αυξάνεται και η Gen Z θα ασχολείται ακόμη περισσότερο. Ο τρόπος δημιουργίας των παιχνιδιών, ο τρόπος παράδοσης των παιχνιδιών, αλλάζει ριζικά. Είτε πρόκειται για τα smartphones, είτε για κονσόλες, είτε για τα PCs, είτε ακόμη και για το cloud. Έτσι, ανυπομονούμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο gaming, τόσο ως δημιουργός παιχνιδιών όσο και ως publisher. Τώρα θα είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους publishers παιχνιδιών και επίσης μια εταιρεία που δημιουργεί πλατφόρμες για τα παιχνίδια.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συζήτηση πατώντας εδώ.