Το Netflix θέλει ένα GTA στον δωρεάν κατάλογο παιχνιδιών του

Ψάχνει να ενισχύσει τον κατάλογο του με high-end gaming επιλογές
16 Οκτωβρίου 2023 23:56
Το Netflix θέλει ένα GTA στον δωρεάν κατάλογο παιχνιδιών του

Μπάσιμο σε πιο σοβαρές και high-end gaming προτάσεις φαίνεται πως θα κάνει το Netflix, καθώς τόσο καιρό είχε έναν προσανατολισμό προς τους mobile τίτλους. 

Ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει ότι το Netflix θέλει να ενισχύσει τον κατάλογο των δωρεάν παιχνιδιών του, που προσφέρει με τα συνδρομητικά του πακέτα, με πιο μεγάλες ΑΑΑ παραγωγές. Θέλοντας να δώσε μια απαραίτητη νέα πνοή στην ενότητα Netflix Games σκοπεύει να αποκτήσει ένα παιχνίδι της δημοφιλέστατης σειράς "Grand Theft Auto" και βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Take Two και Rockstar Games προς αυτή την κατεύθυνση. 

Να αναφέρουμε ότι στις πιο πρόσφατες κινήσεις που έκανε στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών ήταν να στήσει το πρώτο δικό του στούντιο ανάπτυξης στο Λος Άντζελες, υπό την ηγεσία του Chacko Sonny, executive producer του Overwatch της Blizzard, με σκοπό να παράγουν ένα ΑΑΑ third-person RPG για τα PC.

Αναμφίβολα μερικά παιχνίδια με μεγαλύτερο πρεστίζ θα πρόσθεταν πόντους στις προσπάθειες του Netflix να επεκταθεί στα βιντεοπαιχνίδια, ειδικά όταν κάνει βήματα προς το streaming παιχνιδιών σε τηλεοράσεις και PCs. 

Δυστυχώς το ρεπορτάζ της Wall Street Journal δεν ξεκαθαρίζει ποιο GTA παιχνίδι θα προσφέρει μέσα από την Netflix Games ενότητα. Τονίζει ωστόσο πως θα είναι ένα ακόμη τρόπος για να δικαιολογήσει τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των συνδρομητικών του πακέτων. 

Τα στοιχεία όμως είναι αποθαρρυντικά μέχρι σήμερα για τα παιχνίδια του Netflix αφού περίπου το 1% των 238 εκατομμυρίων συνδρομητών του παίζει παιχνίδια μέσα από τον κατάλογό του, παρά το ότι τα downloads αυξήθηκαν πέρυσι από τα 30.4 εκατ. στα 70.5 εκατομμύρια.