Θα σταματήσουν να υπάρχουν retail παιχνίδια; Αυτή είναι η απάντηση της Ubisoft

Έτσι βλέπει το μέλλον ο γαλλικός κολοσσός
13 Οκτωβρίου 2023 23:17
Θα σταματήσουν να υπάρχουν retail παιχνίδια; Αυτή είναι η απάντηση της Ubisoft

Πριν μερικές ώρες η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της Activision Blizzard και έτσι όλα τα συμβόλαια που είχε υπογράψει με διάφορες εταιρίες εκ των προτέρων, για να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν το deal, τέθηκαν πλέον σε ισχύ. Μεταξύ άλλων λοιπόν, ο αμερικανικός κολοσσός είχε συμφωνήσει να πουλήσει τα streaming δικαιώματα των τίτλων της Activision στη Ubisoft, η οποία με τη σειρά της σκοπεύει να φέρει το Call of Duty και άλλα franchises στο Ubisoft+.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική ανακοίνωση, η Ubisoft ανάρτησε στο επίσημο blog της μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Chris Early, τον επικεφαλής Στρατηγικών Συνεργασιών & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκε και το θέμα των φυσικών μέσων. Σημαίνει αυτή η επένδυση της Ubisoft στο cloud με μια τόσο μεγάλη συμφωνία πως δεν βλέπει μέλλον στα retail παιχνίδια;

Ακριβώς σε αυτό απάντησε το υψηλόβαθμο στέλεχος, τονίζοντας ακριβώς το αντιθέτως. Αν και η Ubisoft θεωρεί πως οι πωλήσεις των retail παιχνιδιών θα μειωθούν στο μέλλον, τα φυσικά αντίτυπα δε θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν. Ειδικότερα, η γαλλική εταιρία θεωρεί πως ο κόσμος θέλει να έχει τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης, για παράδειγμα για να αγοράσει ένα παιχνίδι ως δώρο. Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει και στους συλλέκτες, αφού τονίζει πως αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της αγοράς.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω:

Τι πιστεύετε για το μέλλον των φυσικών μέσων στα παιχνίδια;

Chris Early: Υπάρχει η αγορά των συλλεκτικών εκδόσεων. Υπάρχει επίσης και η πτυχή της αγοράς των φυσικών αντιτύπων ως δώρα, η δυνατότητα για τους ανθρώπους να μπορούν εύκολα να αγοράσουν ένα παιχνίδι σε ένα κατάστημα και να το χαρίσουν στους φίλους ή την οικογένειά τους. Μερικοί άνθρωποι θα θέλουν πάντα να έχουν στην κατοχή τους το φυσικό δίσκο.

Απλά δε νομίζω ότι θα εξαφανιστούν. Νομίζω ότι οι φυσικές πωλήσεις μπορεί να μειωθούν με την πάροδο του χρόνου; Σίγουρα, αλλά θα εξαφανιστούν ποτέ εντελώς; Δεν το νομίζω.

Tags: