Το Xbox καλωσορίζει την Activision Blizzard με ένα επικών διαστάσεων trailer

Με κάθε επισημότητα πλέον η Activision Blizzard King ανήκει στην Microsoft
13 Οκτωβρίου 2023 16:39
Το Xbox καλωσορίζει την Activision Blizzard με ένα επικών διαστάσεων trailer

Με κάθε επισημότητα πλέον ανακοινώθηκε η οριστικοποίηση της συμφωνίας-μαμούθ της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft, καθώς σήμερα το πρωί είχε ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής CMA. 

Έτσι ολοκληρώνεται το σήριαλ που τράβηξε πάνω από 1.5 χρόνο από την αρχική ανακοίνωση, με ένα ιστορικό deal που αλλάζει τον χάρτη της gaming βιομηχανίας, το οποίος κόστιζε $68.7 δισεκατομμύρια δολάρια

Με ένα trailer που το τμήμα του Xbox περίμενε πάνω από 20 μήνες για να δημοσιεύσει, καλωσορίζει την Activision Blizzard King στο δυναμικό του, μαζί με όλες τις θρυλικές ομάδες ανάπτυξης και τα τεράστια franchises, όπως Call of Duty, Diablo, Candy Crush, Warcraft, Overwatch και πολλά ακόμα. 

Πέραν της Activision και της Blizzard που είναι εδραιωμένα ονόματα εδώ και δεκαετίες στα βιντεοπαιχνίδια, η King αποτελεί έναν μεγάλο παίκτη του mobile gaming όντας η δημιουργός του Candy Crush, η οποία προστίθεται στην φαρέτρα των Xbox Game Studios.

Εκτός της King, οι υπόλοιπες κορυφαίες εταιρίες ανάπτυξης που γίνονται μέλος της οικογένειας του Xbox είναι οι Infinity Ward, Raven Software, Sledgehammer Games, Treyarch, Toys for Bob, Beenox και High Moon Studios. 

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Microsoft τονίζει ότι θα φέρει τα διασημότερα franchises της Activision Blizzard King στο Xbox Game Pass εντός του 2024, λέγοντας ότι θα μοιραστεί περισσότερα για αυτό μέσα στους επόμενους μήνες. 

Δηλώσεις Phil Spencer και Satya Nadella για την ιστορική συμφωνία

Στο επίσημο ανακοινωθέν της Microsoft στο Xbox Wire, ο Phil Spencer έκανε τις πρώτες δηλώσεις του καλωσορίζοντας την Activision Blizzard King στην οικογένεια του Xbox. 

"Μαζί, θα δημιουργήσουμε νέους κόσμους και ιστορίες, θα φέρουμε τα αγαπημένα σας παιχνίδια σε περισσότερα μέρη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι παίκτες, και θα συνεργαστούμε με τους παίκτες και θα τους ικανοποιήσουμε με νέους, καινοτόμους τρόπους στα μέρη που αγαπούν να παίζουν, όπως κινητά, cloud streaming και άλλες συσκευές.

"Οι παίκτες ήταν πάντα στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Και καθώς αναπτυσσόμαστε, θα συνεχίσουμε να κρατάμε τους παίκτες στο επίκεντρο όλων αυτών. Θα συνεχίσουμε να ακούμε τα σχόλιά σας, να δημιουργούμε μια κοινότητα όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας, όπου οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους και να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε πραγματικά διασκεδαστικά παιχνίδια...

Για τα εκατομμύρια των οπαδών που αγαπούν τα παιχνίδια της Activision, της Blizzard και της King, θέλουμε να ξέρετε ότι σήμερα είναι μια καλή μέρα για να παίξετε. Εσείς είστε η καρδιά και η ψυχή αυτών των σειρών και είναι τιμή μας να σας έχουμε ως μέλη της κοινότητάς μας. Είτε παίζετε στο Xbox, το PlayStation, τη Nintendo, το PC ή το κινητό, είστε ευπρόσδεκτοι εδώ - και θα παραμείνετε ευπρόσδεκτοι, ακόμη και αν το Xbox δεν είναι το μέρος όπου παίζετε το αγαπημένο σας franchise. Γιατί όταν παίζουν όλοι, όλοι κερδίζουμε. Πιστεύουμε ότι τα σημερινά μας νέα θα ξεκλειδώσουν έναν κόσμο δυνατοτήτων για ακόμα περισσότερους τρόπους παιχνιδιού. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη. Έχουμε τόσα πολλά περισσότερα να κάνουμε τους επόμενους μήνες - είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον και ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας.

Και ο CEO της Microsoft, Satya Nadella έκανε την πρώτη του δήλωση για το κλείσιμο της συμφωνίας λέγοντας: "Σήμερα είναι μια φοβερή μέρα για τους απανταχού gamers. Μαζί με την Activision Blizzard θα κάνουμε πράξη το όραμά μας να βοηθήσουμε τον κόσμο να συνδεθεί και να παίζει παιχνίδια οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με όποιον τρόπο επιθυμεί.