H Sony επιβεβαίωσε το χακάρισμα και την έκτασή του

Τελικά τι είχε συμβεί;
05 Οκτωβρίου 2023 20:21
H Sony επιβεβαίωσε το χακάρισμα και την έκτασή του

Πριν από μερικές ημέρες, τα μέλη της ομάδας Ransomed.vc ισχυριζόντουσαν ότι παραβίασαν όλα τα συστήματα της Sony Group Corporation, τα οποία περιλαμβάνουν τα τμήματα των Sony Pictures, Sony Interactive Entertainment (PlayStation), Sony Music και άλλα πολλά. Τώρα στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν νέες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ουσιαστικά το χακάρισμα και την έκταση που πήρε.

Όπως μαθαίνουμε από το IGN, η Sony έχει αρχίσει και επικοινωνεί με χιλιάδες πρώην εργαζομένους της που φαίνεται ότι επηρεάστηκαν από αυτή την επίθεση. Σύμφωνα με το Bleeping Computer, η εταιρία έχει πλέον ενημερώσει τους υπαλλήλους της Sony Interactive Entertainment (SIE) ότι τα δεδομένα τους παραβιάστηκαν.

Ο λόγος γίνεται για περίπου 6.800 εργαζομένους, ενώ το hack έγινε μέσω μιας ευπάθειας στο MOVEit Transfer, ενός λογισμικού μεταφοράς αρχείων που διαχειρίζεται η Sony, αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες. 

Το μήνυμα της Sony προς του υπαλλήλους της που διέρρευσε μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Sony: Τι έγινε τελικά με τους hackers που ισχυρίζονται πως παραβίασαν τα συστήματά της;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, η ομάδα CL0P είναι οι χάκερς που παραβίασαν τα συστήματα της Sony, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα exploit στο MOvEit που τους επέτρεπε να κλέψουν τα δεδομένα.

Έτσι, φαίνεται ότι τα δεδομένα που κλάπηκαν δεν έχουν να κάνουν με τα PSN accounts όπως είχε συμβεί στο μακρινό πλέον 2011, αλλά με πρώην και νυν υπαλλήλους της Sony Group Corporation. Βέβαια, ίσως αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία από την ίδια την Sony τις επόμενες ημέρες, οπότε σας συνιστούμε να κάνετε υπομονή και να παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.