Assassin’s Creed Mirage: Μάθαμε πόσα GB θα είναι

Σε όλες τις πλατφόρμες
02 Οκτωβρίου 2023 14:21
Assassin’s Creed Mirage: Μάθαμε πόσα GB θα είναι

Αυτή την Πέμπτη, το Assassin’s Creed Mirage θα βρίσκεται στα ράφια των φυσικών και ψηφιακών καταστημάτων. Έτσι, μιας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται σταδιακά στα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα, λοιπόν, φαίνεται πως αποκαλύφθηκε το τελικό μέγεθος του παιχνιδιού.

Περνώντας, σε λεπτομέρειες, το pre-load της Xbox έκδοσης έχει ξεκινήσει, με το μέγεθος στο Xbox Series X να ανέρχεται στα 33GB. Αυτό συμβαδίζει και με την PC έκδοση, η οποία σύμφωνα με τις επίσης απαιτήσεις που δημοσίευσε η Ubisoft θα χρειάζεται περίπου 40GB ελεύθερου χώρου, κατά προτίμηση σε SSD δίσκο. Το μέγεθος της PS5 έκδοσης είναι ελαφρώς μικρότερο, αφού σύμφωνα με τον γνωστό και αξιόπιστο λογαριασμό PlayStation Game Size στο X (πρώην Twitter), ανέρχεται σε 32GB.

Συγκριτικά, το μέγεθος του Assassin’s Creed Valhalla στο Xbox Series X είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από 120GB, ενώ το Assassin’s Creed Odyssey έχει μέγεθος 75.9GB στην ίδια πλατφόρμα.

Μερικές βασικές πληροφορίες για το Assassin’s Creed Mirage

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου του 2023 για τα Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Amazon Luna, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Ubisoft+. Μάλιστα, είναι πιο προσιτό και δε ζητάει €79.99, αλλά αντιθέτως η τιμή του ανέρχεται σε €49.99.

Το Assassin’s Creed Mirage έχει φτιαχτεί για να τιμήσει τις ρίζες της σειράς και έτσι εστιάζει στα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν αγαπήσει οι παίκτες τα τελευταία 15 χρόνια. Τεράστια έμφαση έχει δοθεί στο parkour, με την ομάδα ανάπτυξης να υπόσχεται πως οι παίκτες θα μπορούν να περιηγούνται ομαλά στην Βαγδάτη. Ομοίως, και το stealth είναι πολύ βασικό, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκονται ξανά και τα assassinations που θα είναι πιο έντονα από ποτέ.

Το παιχνίδι θα αφηγείται την ιστορία του Basim, ενός πανούργου κλέφτη που αναζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη, καθώς περιηγείται στους πολυσύχναστους δρόμους της Βαγδάτης του 9ου αιώνα. Μέσω μιας μυστηριώδους, αρχαίας οργάνωσης, γνωστής ως οι Hidden Ones, θα γίνει ένας θανατηφόρος Master Assassin και θα αλλάξει τη μοίρα του με τρόπους που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Το μέγεθος της πόλης του παιχνιδιού είναι παρόμοιο με το Παρίσι του Unity ή την Κωνσταντινούπολη του Revelations. Οι developers περιγράφουν την Βαγδάτη ως τον τέλειο παιδότοπο για έναν Assassin, αφού επιτρέπει το parkour στις στέγες και σε στενά δρομάκια και το κυνήγι των στόχων του από το σκοτάδι.

Μιας και το Assassin’s Creed Mirage λαμβάνει χώρα 20 χρόνια πριν το Assassin's Creed Valhalla, ο κεντρικός πρωταγωνιστής, ο Basim, είναι 17 ετών και έτσι τη φωνή του έχει δώσει αυτή τη φορά ο Lee Majdoub. Συγχρόνως, το cast θα εμπλουτίζει η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός Shohreh Aghdashloo, η οποία θα ενσαρκώσει τον χαρακτήρα της Roshan, η οποία στο παιχνίδια θα είναι κάτι σαν μέντορας του Basim.