Υπάρχουν 13 βασικά Assassin's Creed παιχνίδια και αυτό το βίντεο εξηγεί που βρίσκεται χρονολογικά το Mirage!

Ένα απαραίτητο φρεσκάρισμα
30 Σεπτεμβρίου 2023 20:28
Υπάρχουν 13 βασικά Assassin's Creed παιχνίδια και αυτό το βίντεο εξηγεί που βρίσκεται χρονολογικά το Mirage!

Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει για την κυκλοφορία του άκρως αναμενόμενου Assassin’s Creed Mirage, το οποίο υπόσχεται πως θα χαρίσει στους fans της σειράς μιας εμπειρία που επιστρέφει στις ρίζες. Προφανώς, μιας και το ντεμπούτο είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής, οι marketing μηχανές της Ubisoft έχουν ανεβάσει ρυθμούς και έτσι ο γαλλικός κολοσσός δημοσίευσε τώρα ένα πολύ χρήσιμο βίντεο.

Συγκεκριμένα, η Ubisoft αποφάσισε να βοηθήσει αυτούς που έχουν χαθεί ελαφρώς με το timeline, εξηγώντας που ακριβώς τοποθετείται το Mirage. Ειδικότερα, το παιχνίδι μας μεταφέρει εννέα αιώνες μετά τα γεγονότα του Origins, με τους Assassins να είναι ακόμη γνωστοί ως Hidden Ones και 338 χρόνια πριν το πρώτο Assassin’s Creed, που αφηγείται την ιστορία του Altair. Φυσικά, το Mirage θα συνδέεται άμεσα με το Assassin’s Creed Valhalla, μέσα από το οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Basim, αρκετά πιο μεγάλο σε ηλικία, οπότε πρακτικά αποτελεί prequel του Valhalla, περίπου 12 χρόνια πριν τα γεγονότα που παίξαμε με τον/την Eivor.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο εν λόγω βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, με μερικές εξίσου χρήσιμες λίστες.

Τα βασικά Assassin’s Creed παιχνίδια με χρονολογική σειρά γεγονότων:

  1. Assassin's Creed Odyssey
  2. Assassin's Creed Origins
  3. Assassin's Creed Mirage
  4. Assassin's Creed Valhalla
  5. Assassin's Creed
  6. Assassin's Creed II
  7. Assassin's Creed: Brotherhood
  8. Assassin's Creed: Revelations
  9. Assassin's Creed IV: Black Flag
  10. Assassin's Creed Rogue
  11. Assassin's Creed III
  12. Assassins Creed Unity
  13. Assassin's Creed Syndicate

Τα βασικά Assassin’s Creed ανά χρονιά κυκλοφορίας:

  1. Assassin's Creed (2007)
  2. Assassin's Creed II (2009)
  3. Assassin's Creed: Brotherhood (2010)
  4. Assassin's Creed: Revelations (2011)
  5. Assassin's Creed III / Liberation (2012)
  6. Assassin's Creed IV: Black Flag / Freedom Cry (2013)
  7. Assassin's Creed Rogue (2014)
  8. Assassin's Creed Unity (2014)
  9. Assassin's Creed Syndicate (2015)
  10. Assassin's Creed Origins (2017)
  11. Assassin's Creed Odyssey (2018)
  12. Assassin's Creed Valhalla (2020)
  13. Assassin's Creed Mirage (2023)

Που ακριβώς βρίσκεται χρονολογικά το Assassin’s Creed Mirage:

Μερικές βασικές πληροφορίες για το Assassin’s Creed Mirage

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου του 2023 για τα Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Amazon Luna, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Ubisoft+. Μάλιστα, είναι πιο προσιτό και δε ζητάει €79.99, αλλά αντιθέτως η τιμή του ανέρχεται σε €49.99.

Το Assassin’s Creed Mirage έχει φτιαχτεί για να τιμήσει τις ρίζες της σειράς και έτσι εστιάζει στα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν αγαπήσει οι παίκτες τα τελευταία 15 χρόνια. Τεράστια έμφαση έχει δοθεί στο parkour, με την ομάδα ανάπτυξης να υπόσχεται πως οι παίκτες θα μπορούν να περιηγούνται ομαλά στην Βαγδάτη. Ομοίως, και το stealth είναι πολύ βασικό, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκονται ξανά και τα assassinations που θα είναι πιο έντονα από ποτέ.

Το παιχνίδι θα αφηγείται την ιστορία του Basim, ενός πανούργου κλέφτη που αναζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη, καθώς περιηγείται στους πολυσύχναστους δρόμους της Βαγδάτης του 9ου αιώνα. Μέσω μιας μυστηριώδους, αρχαίας οργάνωσης, γνωστής ως οι Hidden Ones, θα γίνει ένας θανατηφόρος Master Assassin και θα αλλάξει τη μοίρα του με τρόπους που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Το μέγεθος της πόλης του παιχνιδιού είναι παρόμοιο με το Παρίσι του Unity ή την Κωνσταντινούπολη του Revelations. Οι developers περιγράφουν την Βαγδάτη ως τον τέλειο παιδότοπο για έναν Assassin, αφού επιτρέπει το parkour στις στέγες και σε στενά δρομάκια και το κυνήγι των στόχων του από το σκοτάδι.

Μιας και το Assassin’s Creed Mirage λαμβάνει χώρα 20 χρόνια πριν το Assassin's Creed Valhalla, ο κεντρικός πρωταγωνιστής, ο Basim, είναι 17 ετών και έτσι τη φωνή του έχει δώσει αυτή τη φορά ο Lee Majdoub. Συγχρόνως, το cast θα εμπλουτίζει η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός Shohreh Aghdashloo, η οποία θα ενσαρκώσει τον χαρακτήρα της Roshan, η οποία στο παιχνίδια θα είναι κάτι σαν μέντορας του Basim.