Μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας για την iPhone 15 Pro έκδοση του Resident Evil Village

Το νέο iPhone ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πρώτο του παιχνίδι επιπέδου gaming κονσόλας
26 Σεπτεμβρίου 2023 01:06
Μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας για την iPhone 15 Pro έκδοση του Resident Evil Village

Εδώ και μέρες έχουν εντυπωσιάσει οι αναφορές και τα βίντεο για τις gaming επιδόσεις του iPhone 15 Pro, το οποίο η Apple υποστηρίζει ότι είναι η καλύτερη gaming κονσόλα. Στο πλαίσιο του Tokyo Game Show 2023, η Capcom ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας της iOS και macOS έκδοσης του Resident Evil Village, μιας και θα υποστηρίζει και από τα M1 (και μεταγενέστερα μοντέλα) iPads. 

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι το Resident Evil Village μαζί με το story expansion του θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου για τα iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max και τα M1 Mac και iPads. To βασικό παιχνίδι θα κοστίζει $39.99 δολάρια και το "Winter's Expansion Pack" θα κοστίζει επιπλέον $19.99. Όσοι αγοράσουν την εν λόγω έκδοση θα μπορούν να έχουν cross-play και cross-progression μεταξύ των iOS, iPadOS και macOS. 

Ανάμεσα στα καλούδια που υποστηρίζει το Resident Evil Village στο iPhone 15 Pro είναι HDR, ray-tracing, multi-touch αλλά και χειριστήρια Dualsense (PS5) και Xbox. Τα preorders στο App Store της Apple έχουν ξεκινήσει ήδη προς το παρόν για Mac όπως μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Το pre order για τα iPhone θα αρχίσει σύντομα όπως είπε η Capcom. 

 Ακόμη, η iPhone 15 Pro έκδοση του Resident Evil 4 Remake είναι καταχωρημένη για το υπόλοιπο του 2023, επομένως σύντομα θα μάθουμε πληροφορίες για το πότε θα διατεθεί. 

Τα πανίσχυρα specs των iPhone 15 Pro:

Πέρα από τον πιο αποδοτικό και ισχυρό CPU που περιλαμβάνει το A17 Pro chipset, η Apple φέτος έχει εξοπλίσει τις Pro συσκευές της και με περισσότερη μνήμη RAM, αγγίζοντας τα 8GB, αλλά και με μια πανίσχυρη μονάδα επεξεργασίας γραφικών.

Αναλυτικότερα, η νέα GPU των iPhone 15 Pro έρχεται με νέα shader αρχιτεκτονική που έχουν επιμεληθεί οι μηχανικοί της εταιρίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κολοσσού, πρόκειται για το μεγαλύτερο redesign στην ιστορία των Apple GPUs. Η νέα αυτή GPU διαθέτει συνολικά έξι πυρήνες, με την μέγιστη απόδοση να είναι έως και 20% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, υποστηρίζονται και νέα rendering χαρακτηριστικά για ακόμη καλύτερη επιδόσεις, όπως το mesh shading, αλλά και για πολύ καλύτερα γραφικά, όπως το ray tracing. Η Apple ετοίμασε μέχρι και δικό της upscaling αλγόριθμο, στον οποίο έδωσε το όνομα MetalFX.