Το επόμενο Xbox θα ενισχυθεί με τη δύναμη του cloud

Όλα όσα αποκαλύπτουν τα έγγραφα της Microsoft που διέρρευσαν
19 Σεπτεμβρίου 2023 18:33
Το επόμενο Xbox θα ενισχυθεί με τη δύναμη του cloud

Ανάμεσα στα σχέδια της Microsoft για το επόμενο Xbox αναφέρεται ξανά και η "δύναμη του cloud" (Power of the Cloud όπως διαφήμιζε κάποτε το Xbox), η οποία θα επιστρέψει για να ενισχύσει την ισχύ του. 

Στα έγγραφα που διέρρευσαν κατά λάθος και προέρχονται από την δικαστική διαμάχη της Microsoft με την FTC, γίνεται αναφορά στη next-gen κονσόλα του Xbox, στην οποία το cloud processing θα είναι ξανά στο προσκήνιο. Ίσως το μακροχρόνιο πλάνο της Microsoft για ένα cloud-based και cloud ενισχυμένο Xbox να αποδοθεί πλήρως με τον διάδοχο των Series X|S. 

Σε ένα από τα έγγραφα αναγράφεται το κάθετί πρωτοποριακό στοιχείο που είχε κάθε γενιά του Xbox, δηλαδή το Xbox Live στο πρώτο Xbox, το Xbox Live Marketplace και το Kinect στο Xbox 360, το Game Pass στο Xbox One και το Project xCloud στα Xbox Series X|S. Όμως κάτω από την επόμενης γενιάς κονσόλα αναγράφεται ότι τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του θα είναι τα "υβριδικά cloud" παιχνίδια (hybrid cloud games) και το "immersive app and game platform". 

Το όραμα της Microsoft για το cloud gaming και την επόμενη γενιά περιλαμβάνει κι άλλα στοιχεία όπως την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), το machine learning και τη scalable αρχιτεκτονική hardware. Συγκεκριμένα θέλει να "αναπτύξει μια επόμενης γενιάς υβριδική gaming πλατφόρμα η οποία θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του client και του cloud, ώστε να παραδώσει βαθύτερο immersion και μια ένα εντελώς νέο είδος gaming εμπειριών.

Μάλιστα, θέλει να φέρει στην αγορά τα λεγόμενα cloud native/enhanced παιχνίδια τα οποία είτε θα τρέχουν εξ ολοκλήρου στο cloud είτε θα ενισχύονται από το cloud, είτε για να φορτώνει ο κόσμος τους για παράδειγμα, είτε για να αναβαθμίζεται ο οπτικός τους τομέας.