10 χρόνια GTA V: Δείτε το επετειακό μήνυμα της Rockstar Games

Το 2ο πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών γιορτάζει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας
17 Σεπτεμβρίου 2023 22:41
10 χρόνια GTA V: Δείτε το επετειακό μήνυμα της Rockstar Games

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν η Rockstar Games έμελλε να αλλάξει -ξανά- την ροή της gaming βιομηχανίας κυκλοφορώντας το Grand Theft Auto V στα Xbox 360 και PlayStation 3. Ακολούθησαν από τότε οι κυκλοφορίες στα PS4 και Xbox One (Νοέμβριος του 2014), στα PC τον Απρίλιο του 2015 και η πιο πρόσφατη τον Μάρτιο του 2022 για τα PS5 και Xbox Series X|S. 

Το GTA V άντεξε και είναι ακόμη εδώ το ίδιο ζωντανό με τότε χάρη στο GTA Online και την τεράστια υποστήριξη που έλαβε, μια δεκαετία και τρεις γενιές κονσολών μετά. Αυτό το επίτευγμα θα έλεγε κανείς πως μόνο η Rockstar Games θα μπορούσε να καταφέρει. 

Για την 10η επέτειο από το ντεμπούτο του GTA V, η Rockstar Games μπορεί να απογοήτευσε όσους περίμεναν μια ανακοίνωση του GTA 6, ωστόσο ευχαρίστησε θερμά τη κοινότητα και όλους τους gamers που τη στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Στο εγκάρδιο μήνυμά της στα social media η δημιουργός των GTA έγραψε τα εξής: 

Σήμερα, στην επίσημη 10η επέτειο του Grand Theft Auto V, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εσάς, τους παίκτες μας, για την τρομερή υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η καταπληκτική κοινότητα είναι ο λόγος που το GTA V ευδοκίμησε σε πολλαπλές γενιές κονσολών και μας έδωσε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε και να αναβαθμίσουμε το GTA Online με νέα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο τα τελευταία 10 χρόνια, και η υποστήριξή σας είναι πραγματικά συγκινητική.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους έπαιξαν, έκαναν streaming, έκαναν roleplay, δημιούργησαν ή μοιράστηκαν υλικό από τον κόσμο του Los Santos και της Blaine County - πάμε να ζήσουμε πολλές ακόμα περιπέτειες μαζί!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rockstar Games (@rockstargames)

Μέχρι και σήμερα το GTA V παραμένει το 2ο πιο επιτυχημένο εμπορικά παιχνίδι σε πωλήσεις όλων των εποχών με 185 εκατομμύρια πωλήσεις, έναντι του πρώτου, Minecraft, με 238 εκατομμύρια πωλήσεις. 

Να αναφέρουμε ότι επίσημα γνωρίζουμε πως ο διάδοχος του Grand Theft Auto V, το GTA 6 βρίσκεται υπό ανάπτυξη αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα. Επίσης έχει δοθεί από τον CEO της Take-Two ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο ενδέχεται να λανσαριστεί το GTA 6