Θα σας πιάσει ζαλάδα με τα ποσά που βγάζουν τα puzzle games στα κινητά!

Μέσα στην τελευταία δεκαετία
12 Σεπτεμβρίου 2023 18:49
Θα σας πιάσει ζαλάδα με τα ποσά που βγάζουν τα puzzle games στα κινητά!

Η Sensor Tower, μια εταιρία που ειδικεύεται στην ανάλυση της mobile αγοράς, μόλις έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τη νεότερη αναφορά της, η οποία περιλαμβάνει μερικά νούμερα που προκαλούν…ζαλάδα!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στο επίκεντρο της νέας της έρευνας ήταν τα puzzle games, μια κατηγορία που φιλοξενεί μερικές από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές των καταστημάτων των Android και iOS συσκευών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Sensor Tower λοιπόν, τα παιχνίδια αυτά έχουν γεμίσει τα ταμεία με περισσότερα από 42 δισεκατομμύρια δολάρια από τη στιγμή που η εταιρία ξεκίνησε να συλλέγει δεδομένα το 2013. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία, τα συνολικά τους downloads ξεπέρασαν μάλιστα τα 50 δισεκατομμύρια.

Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της κατηγορίας είναι τα swap puzzle games, όπως το Candy Crush και το Royal Match, από τα οποία προκύπτουν τα 25 δισεκατομμύρια των συνολικών εσόδων, δηλαδή το 59%, καθώς και το 16% των συνολικών λήψεων. Τελευταία βέβαια, από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 είδαν σημαντική άνοδο και τα real-time puzzle παιχνίδια, όπως τα Tetris και Traffic Jam Fever, με 103% αύξηση στα downloads τους μέσα στο εν λόγω διάστημα.

Συνολικά, το Candy Crush ήταν το Νο.1 puzzle παιχνίδι της δεκαετίας, με τα Gardenscapes και Homescapes να ακολουθούν.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα ενδιαφέροντα γραφήματα που συνόδευσαν την έρευνα της Sensor Tower.