Assassin's Creed Red: Διέρρευσε η ημερομηνία του samurai κεφαλαίου της σειράς!

Θα έχει δύο μοναδικούς χαρακτήρες ως πρωταγωνιστές
11 Σεπτεμβρίου 2023 17:52
Assassin's Creed Red: Διέρρευσε η ημερομηνία του samurai κεφαλαίου της σειράς!

Πέρυσι το Σεπτέμβριο η Ubisoft είχε ανακοινώσει επίσημα το Assassin's Creed Codename RED. Πρόκειται για το επόμενο βασικό κεφάλαιο της σειράς, το οποίο αναπτύσσεται από την Ubisoft Quebec (δημιουργοί των Assassin's Creed Odyssey και Assassin's Creed Syndicate) και είναι η επόμενη εξέλιξη του open-world RPG σχεδιασμού της σειράς.

Το εν λόγω κεφάλαιο του franchise θα κάνει ένα όνειρο των fans πραγματικότητα, αφού για πρώτη φορά θα επισκεφτεί τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, την Ιαπωνία. Μέχρι στιγμής έχουμε δει μόλις ένα σύντομο trailer, με την γαλλική εταιρία να τηρεί σιγή ιχθύος μέχρι και σήμερα σχετικά με το project. Τώρα όμως, ολοκαίνουργιες πληροφορίες ήρθε να φέρει στα φώτα της δημοσιότητας ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ Tom Henderson, μέσα από δημοσίευμά του στο Insider Gaming.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Assassin's Creed Codename RED:

Ξεκινώντας με την ημερομηνία κυκλοφορίας, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Ubisoft να έχει θέσει ως στόχο την εορταστική περίοδο του 2024. Αυτή τη στιγμή το παιχνίδι είναι ήδη πλήρως playable, πράγμα που σημαίνει πως η ανάπτυξή του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά μιας και πρόκειται για τεράστια και σύνθετη παραγωγή, δεν είναι απίθανο να υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

Οι χαρακτήρες του Assassin's Creed Codename RED

Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια της σειράς, το Assassin’s Creed Red θα έχει δύο μοναδικούς playable χαρακτήρες, έναν άνδρα Samurai και μια γυναίκα Shinobi.

Ο άνδρας Σαμουράι θα είναι ένας Αφρικανός πρόσφυγας που εντάχθηκε στο Creed. Σύμφωνα με παλιότερες φήμες, αυτός ο χαρακτήρας θα βασίζεται πιθανότατα στον Yasuke - τον πρώτο Αφρικανό Σαμουράι που υπήρξε όντως στην πραγματική ζωή τα τέλη του 1500. Αυτός ο Assassin θα έχει το ρόλο του ‘brute’ στο παιχνίδι με βαριές επιθέσεις.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια γυναίκα από την πραγματική ζωή θα μπορούσε να βασίζεται η θηλυκή Shinobi, αλλά οι πληροφορίες του ρεπόρτερ τονίζουν ότι θα είναι πολύ πιο ευκίνητη σε σύγκριση με τον Samurai όσον αφορά το gameplay. Οι δύο χαρακτήρες θα έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και όπλα στο παιχνίδι, για να είναι μοναδικοί μεταξύ τους.

Τα gameplay χαρακτηριστικά του Assassin's Creed Codename RED

Το νέο Assassin's Creed θα βασίζεται πολύ στο stealth, με την ομάδα ανάπτυξης να δανείζεται μερικές ιδέες από τα Splinter Cell παιχνίδια. Για παράδειγμα, οι παίκτες θα μπορούν να κρύβονται στις σκιές, τις οποίες θα μπορούν και να δημιουργούν, σβήνοντας για παράδειγμα τους πυρσούς που υπάρχουν στα περιβάλλοντα, όπως ακριβώς ο Sam Fisher μπορούσε να πυροβολεί τις λάμπες. Επιπροσθέτως, τα πτώματα των εχθρών θα μπορούν να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν σε γωνιές που θα είναι δυσκολότερο να βρεθούν.

Τέλος, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως το Assassin's Creed Codename RED θα έχει destructible περιβάλλοντα, τα οποία θα επιτρέπουν στους παίκτες να σπάνε οτιδήποτε θα περίμενε κανείς να σπάει και στην πραγματική ζωή. Βέβαια, τα επίπεδα καταστροφής δε θα αγγίζουν αυτά που έχουμε δει σε άλλα franchises, όπως στα Battlefield παιχνίδια, αλλά παρόλα αυτά θα προσθέτουν περισσότερο βάθος και επιλογές στο gameplay.