Εκτός Epic Games ο επικεφαλής του Fortnite

Αποσύρεται μετά από 25 χρόνια στη βιομηχανία
09 Σεπτεμβρίου 2023 01:32
Εκτός Epic Games ο επικεφαλής του Fortnite

Ο Donald Mustard, chief creative officer στην Epic Games και επικεφαλής του Fortnite, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το ρόλο του στην εταιρία στο τέλος αυτού του μήνα.

Ο Mustard είναι ένας βετεράνος της gaming βιομηχανίας, οπού εργαζόταν τα τελευταία 25 χρόνια. Το highlight της καριέρας του είναι φυσικά το Fortnite, το οποίο υπό την καθοδήγησή του έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών, με πάνω από 350 εκατομμύρια παίκτες μέχρι το 2020.

Ωστόσο, ο Mustard έχει εργαστεί και σε πολλά ακόμη παιχνίδια. Το 2005 ίδρυσε με τον αδερφό του την ChAIR Entertainment, δημιουργώντας το Undertow για το Xbox Live Arcade το 2007. Δύο χρόνια μετά επιμελήθηκε με την ομάδα του τον metroidvania τίτλο Shadow Complex. Έπειτα, το στούντιο αγοράστηκε από την Epic Games και για τα επόμενα χρόνια εργάστηκε στην τριλογία των Infinity Blade παιχνιδιών.

Ένα απόσπασμα του μνήματός του στο X (πρώην Twitter) ακολουθεί παρακάτω:

Μετά από μια απίστευτη περιπέτεια, θα αποσυρθώ από το ρόλο μου ως Chief Creative Officer στην Epic αυτό το μήνα.

Απόλαυσα σχεδόν 25 χρόνια στη gaming βιομηχανία, συνεργαζόμενος με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που υπήρξαν ποτέ και είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε δημιουργήσει μαζί. Από το φιλόδοξο Advent Rising, στην ίδρυση της ChAIR όπου δημιουργήσαμε τα Undertow, Shadow Complex και την τριλογία Infinity Blade, μέχρι την τιμή της μικρής μας ομάδας να γίνει μέρος της Epic, κάθε νέο κεφάλαιο μου επέτρεψε να πετύχω κάτι νέο και πρωτότυπο. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την ευκαιρία που είχα να βοηθήσω στη δημιουργία και στη διαμόρφωση του Fortnite.