Καναδάς: Καταδίωξη ληστών που θύμισε GTA με λεία... κάρτες Pokémon

Μια ομάδα διακινητών πέταξε κάρτες Pokémon εν ώρα καταδίωξης
08 Σεπτεμβρίου 2023 14:51
Καναδάς: Καταδίωξη ληστών που θύμισε GTA με λεία... κάρτες Pokémon

Μια καταδίωξη που σίγουρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο παράξενες συνέβη στην Αλμπέρτα του Καναδά όταν μερικοί διακινητές ναρκωτικών άρχισαν να πετούν κάρτες Pokémon την ώρα που οι αστυνομικοί τους καταδίωκαν με τα οχήματά τους. 

Τελευταία, οι εγκληματικές υποθέσεις κυρίως απόπειρες ληστειών όπου στη λεία εμπλέκονται κάρτες Pokémon έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο συχνές. Όλα άρχισαν στις 02:30 τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κόκκινο Mazda SUV που κινούνταν χωρίς τα φώτα του αναμμένα. Αμέσως διαπίστωσαν ότι το όχημα ήταν κλεμμένο και ακολούθησε μια άγρια καταδίωξη. 

Πάνω στον πανικό τους οι διακινητές άρχισαν να πετάνε το εμπόρευμά τους αλλά και...κάρτες Pokémon όσο βρίσκονταν εν κινήσει, προκαλώντας έκπληξη στους αστυνομικούς για το θέαμα που έβλεπαν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα

Η αστυφύλακας Bonnie Sauve δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι έπρεπε να επέμβει η αστυνομία διότι το όχημα οδηγούσε πολύ επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο και τους αστυνομικούς, καθώς παραλίγο να προκαλέσει μετωπική σύγκρουση αλλά και το κοινό. 

Έτσι, εξαπέλυσαν τα ειδικά καρφιά, τα λάστιχά του διαλύθηκαν και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Ένας από τους δύο κακοποιούς άρχισε να τρέχει με σκοπό να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν λίγα μέτρα παρακάτω. Ο δεύτερος, όμως, νόμιζε ότι βρίσκεται στο...Grand Theft Auto της Rockstar Games και προσπάθησε να πατήσει γκάζι με το όχημα και να ξεφύγει. Μόνο που το όχημα είχε υποστεί τόσο σοβαρές ζημιές που αμέσως μετά κατέληξε πάνω σε έναν φράχτη

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων των αρχών βρέθηκαν ακόμη περισσότερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κλεμμένα εργαλεία και κάρτες Pokémon. Που κολλάνε όμως στην υπόθεση; Όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί κάποιοι ναρκέμποροι πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ τους έχοντας ως νόμισμα αυτές τις κάρτες Pokémon, που συνήθως είναι σπάνιες και μεγάλης αξίας. 

Οι δύο ληστές ηλικίας 40 ετών συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν πολλαπλές κατηγορίες κλοπής, παράνομης κατοχής ουσιών και αντίσταση κατά της αρχής.