Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη από giveaway πασίγνωστου streamer (BINTEO)

Τραυματίστηκαν αστυνομικοί
05 Αυγούστου 2023 09:33
Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη από giveaway πασίγνωστου streamer (BINTEO)

Ο γνωστός streamer, Kai Cenat προκάλεσε πανικό πριν από λίγες ώρες στην Νέα Υόρκη, καθώς ένα μεγάλο event, στο οποίο έδινε δωρεάν PlayStation 5 στους fans του, μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» με αστυνομικούς.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Union Square στην Νέα Υόρκη, αλλά και τις τριγύρω περιοχές και προκάλεσαν πανικό. Ο διάσημος Streamer είχε δηλώσει μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ότι ετοιμάζει ένα γιγαντιαίο giveaway στο πάρκο του Μανχάταν, με αποτέλεσμα να κάνουν το γύρο του διαδικτύου σκηνές μάχης με ανθρώπους να πετούν μπουκάλια -και όχι μόνο- σε αστυνομικούς.

Ο Cenat προώθησε αυτό το event στις επίσημες πλατφόρμες του σε Twitch και YouTube, με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμος να επισκεφθεί την τοποθεσία και μία αστυνομία να προσπαθεί να περιορίσει θαυμαστές του που πετούσαν διάφορα αντικείμενα τραυματίζοντας έτσι πολλούς αστυνομικούς. Στο βίντεο που δημοσίευσε στους fans του, ο Cenat έλεγε ότι θα δίνει ως δώρα υπολογιστές και PlayStation 5.

Πριν ξεκινήσει το event για το μεγάλο giveaway, αμερικανικά κανάλια έδειχναν πλάνα με ανθρώπους που πετούσαν μπουκάλια και καρέκλες, να σκαρφαλώνουν στην οροφή του μετρό, αλλά και να στέκονται πάνω στα αυτοκίνητα.

Ο Jeffrey Maddrey, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, είπε στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομία ανακρίνει τον Cenat και ότι ίσως απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του. Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των συλλήψεων, αλλά η αστυνομία είπε ότι έχει γεμίσει ένα αστικό λεωφορείο με άτομα που τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο Jeffrey Maddrey δήλωσε τα εξής:

Τα άτομα στο πάρκο άρχισαν να διαπράττουν πράξεις βίας εναντίον της αστυνομίας και του κοινού. Οι αξιωματικοί μας δέχθηκαν επίθεση. Καταπλακωθήκαμε, μας έσπρωχναν. Μερικοί άνθρωποι άναψαν καπνογόνα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούσαν εργαλεία από ένα εργοτάξιο ως όπλα.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το Reuters:

Ο Cenat είναι 21 ετών και ανακηρύχθηκε ως streamer της χρονιάς το 2022 στα Streamy Awards και μέχρι τώρα έχει 6.5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitch και 4 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube.