PS4 vs PS5: Δείτε τη διαφορά στα γραφικά από το Spider-Man στο Spider-Man 2

Νέο συγκριτικό
21 Ιουλίου 2023 19:12
PS4 vs PS5: Δείτε τη διαφορά στα γραφικά από το Spider-Man στο Spider-Man 2

Πριν μερικές ώρες, στο πλαίσιο ενός ειδικού πάνελ της Insomniac Games στην San Diego Comic-Con 2023 (SDCC), η Sony αποκάλυψε μια νέα συλλεκτική έκδοση του PS5 στα χρώματα του Marvel's Spider-Man 2, δίνοντας συγχρόνως στα φώτα της δημοσιότητας ένα νέο story trailer και άλλες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι.

Το νέο αυτό story έχει εμφανίσεις από διάφορους χαρακτήρες του πρώτου παιχνιδιού, του Marvel's Spider-Man που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2018 για το PS4. Έτσι, αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για μια πρώτη σύγκριση του τεχνικού τομέα. Το εγχείρημα ανέλαβε ο γνωστός κατεργάρης, ο YouTuber ElAnalistaDeBits που ειδικεύεται σε τέτοιες συγκρίσεις. Μέσα από τον player που ακολουθεί, λοιπόν, μπορείτε να δείτε το άλμα στα γραφικά που κατάφερε η Insomniac Games από το 2018 στο 2023, από την όγδοη γενιά οικιακών κονσολών στην ένατη, από το Marvel's Spider-Man 1 του PS4 στο Marvel's Spider-Man 2 του PS5.

Για την ιστορία, το Marvel’s Spider Man 2 είχε πρωτοανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 στο PlayStation Showcase της Sony, μαζί με το Marvel’s Wolverine που επίσης αναπτύσσεται από την Insomniac. Στο sequel, ο Peter Parker και ο Miles Morales θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τον Peter να έχει μάλιστα το Symbiote Suit στην διάθεσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά την εναλλαγή των χαρακτήρων, κατά τη διάρκεια των αποστολών της κεντρικής ιστορίας, θα είναι προκαθορισμένος ο χαρακτήρας που θα ελέγχει ο παίκτης, όπως είδαμε και στα πρώτα gameplay πλάνα. Μάλιστα, θα υπάρχουν αποστολές μόνο για τον Peter ή μόνο για τον Miles, καθώς και μερικές που θα τους αφορούν και τους δύο.

Στο open world οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν με όποιο χαρακτήρα θέλουν, με την αλλαγή να γίνεται πανεύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπροσθέτως, ο κάθε χαρακτήρας θα έχει το δικό του skill tree, όπου οι παίκτες θα ξεκλειδώνουν δυνάμεις μόνο για αυτόν, ενώ θα υπάρχει και ένα κοινό skill tree. Τέλος, έχουμε μάθει πως συνολικά η εμπειρία θα έχει έναν πιο σκοτεινό τόνο, κάτι που φυσικά είναι αναμενόμενο αν αναλογιστούμε και το ρόλο του Venom στην αφήγηση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως οι προ-παραγγελίες για όλες τις εκδόσεις έχουν ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου. Τα pre-order bonuses είναι το Arachknight Suit για τον Peter που θα ξεκλειδώνεται νωρίτερα, με τρεις επιπλέον χρωματικές παραλλαγές, καθώς και το Shadow Spider Suit για τον Miles που ομοίως θα ξεκλειδώνεται νωρίτερα και θα έχει τρεις χρωματικές παραλλαγές. Τέλος, θα περιλαμβάνεται και γρηγορότερο ξεκλείδωμα για το Web Grabber gadget, καθώς και 3 skill points.