Δεν μπορείτε να μαντέψετε πόσα διαφορετικά τέλη θα έχει το Baldur’s Gate 3!

Νούμερο που ζαλίζει
19 Ιουλίου 2023 13:01
Δεν μπορείτε να μαντέψετε πόσα διαφορετικά τέλη θα έχει το Baldur’s Gate 3!

Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί παρά πολλά τρομερά εντυπωσιακά facts για το Baldur’s Gate 3 από την ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης Larian Studios. Μερικά παραδείγματα; Το παιχνίδι αναμένεται να έχει 22 subclasses και 174 ώρες cinematics! Ναι, το νούμερο είναι σωστό.

Τώρα στη λίστα αυτό των εντυπωσιακών στατιστικών έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο YouTube κανάλι Fextralife, η associate writing lead του παιχνιδιού, Chrystal Ding, επιβεβαίωσε πως το Baldur’s Gate 3 θα έχει πολλά διαφορετικά endings. Πάρα, μα πάρα, μα πάρα πολλά! Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Larian Studios, λοιπόν, το Baldur’s Gate 3 θα έχει συνολικά 17 χιλιάδες διαφορετικά τέλη. Ναι, και αυτό το νούμερο είναι σωστό.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως θα υπάρχουν 17 χιλιάδες ριζικά διαφορετικά μονοπάτια που θα μπορούν να βιώσουν οι παίκτες από την αρχή. Αντιθέτως, ο ακραίος αριθμός προκύπτει μάλλον από τους πιθανούς επιλόγους που θα μπορούν να αντικρίσουν οι παίκτες στο φινάλε, με τον καθένα να λαμβάνει μια διαφορετική περιγραφή ανάλογα με τις αποφάσεις του. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει η ομάδα και στο προηγούμενο RPG της, το πολυβραβευμένο Divinity Original Sin 2.

Το Baldur's Gate 3 είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα και άκρως αναμενόμενα RPG των τελευταίων ετών και η στιγμή που πολλοί fans του είδους περίμεναν πλησιάζει. Το παιχνίδι αναμένεται επιτέλους να κυκλοφορήσει στις 3 Αυγούστου 2023 για το PC και στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 για το PlayStation 5.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, πρόκειται φυσικά για sequel της ιστορικής Baldur's Gate σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι θα ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό. Το παιχνίδι θα διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και διακλαδώσεις, ενώ θα υπάρχει co-op, καθώς και το Dungeon Master mode που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους περιπέτειες. 

Το παιχνίδι είναι προς το παρόν διαθέσιμο και σε Early Access στο Steam, για όσους θέλουν να παίξουν την εισαγωγή και να δώσουν feedback στους developers. Για την ιστορία, η Early Access έκδοση έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια από κριτικούς και fans, οι οποίοι επαίνεσαν τα γραφικά, το combat, τους διαλόγους και τις RPG επιλογές.