Η μετοχή της Activision βγαίνει από το χρηματιστήριο - Προς κλείσιμο η εξαγορά από το Xbox;

Στην τελική ευθεία το κολοσσιαίο deal
13 Ιουλίου 2023 13:33
Η μετοχή της Activision βγαίνει από το χρηματιστήριο - Προς κλείσιμο η εξαγορά από το Xbox;

Το NASDAQ, το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο με βάση την κεφαλαιοποίηση των μετοχών που διαπραγματεύεται, ανακοίνωσε πως η μετοχή της Activision Blizzard θα αφαιρεθεί από διάφορους χρηματιστηριακούς δείκτες, πριν το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα 17 Ιουλίου. Πρακτικά, η επίσημη αυτή ανακοίνωση δείχνει ότι η μετοχή της εταιρίας ετοιμάζεται να αφαιρεθεί γενικότερα από το χρηματιστήριο, αφού η Microsoft έχει συμφωνεί να εξαγοράσει όλες τις διαθέσιμες μετοχές για $95 την κάθε μια, στο deal των $69 δισεκατομμυρίων για την ολοκληρωτική απόκτηση της εταιρίας.

Όλα δείχνουν, επομένως, πως είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της περιπετειώδης εξαγοράς, η οποία και μετά αυτή την ένδειξη υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ολοκληρωθεί πριν τη Δευτέρα.

Γενικότερα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που απαγόρευσε την έκδοση προσωρινής διαταγής στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), η οποία ζητούσε το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της publishing εταιρίας. Μέσα στις επόμενες ώρες θα κριθούν τα πάντα όμως, αφού η FTC έκανε έφεση στο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ενάτης Περιφέρειας. Σήμερα θα αποκαλυφθεί δημόσια η επιχειρηματολογία της ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα εξηγήσει τους λόγους που διαφωνεί με την δικαστική απόφαση.

Έπειτα, αύριο αναμένεται να έχουμε κάποια μορφή απάντησης από το εφετείο, αφού η περιοριστική εντολή που απαγορεύει την ολοκλήρωση της εξαγοράς έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Αμερικής/PT). Εάν η FTC δεν λάβει κάποια έκτακτη βοήθεια από το εφετείο, τότε η Microsoft είναι ελεύθερη να κλείσει τη συμφωνία με την Activision Blizzard μέσα στο Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα.

Το μεγάλο ερωτηματικό εξακολουθεί να είναι όμως το Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικά, το CNBC ήρθε να αναιρέσει το ρεπορτάζ του, για το οποίο σας ενημερώσαμε, πως η Microsoft κατέληξε σε συμφωνία με την CMA. Μάλιστα, η βρετανική ρυθμιστική αρχή τόνισε δημόσια πως κάποια τροποποίηση της εξαγοράς θα ξεκινούσε από την αρχή τις χρονοβόρες νομικές διαδικασίες.

Η τελευταία επίσημη πληροφορία που έχουμε από αυτό το μέτωπο είναι πως από κοινού, η Microsoft, η Activision και η CMA ζήτησαν από δικαστήριο CAT να παγώσει τις νομικές διαδικασίες της έφεσης, αφού θα διαπραγματευτούν μεταξύ τους κεκλεισμένων των θυρών.

Φυσικά, για οποιαδήποτε νέα πληροφορία μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.