Activision Blizzard: H εξαγορά ενδέχεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα – Οι τελευταίες εξελίξεις

Βρέθηκε λύση στο Ηνωμένο Βασίλειο;
12 Ιουλίου 2023 15:29
Activision Blizzard: H εξαγορά ενδέχεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα – Οι τελευταίες εξελίξεις

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft πήρε το πράσινο φως από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο απέρριψε το αίτημα της FTC που ήθελε να μπλοκάρει το deal. Από τότε οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, αφού μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, η βρετανική CMA και η Microsoft σταμάτησαν από κοινού τη νομική διαδικασία της έφεσης, για να διαπραγματευτούν κεκλεισμένων των θυρών.

Τώρα, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ David Faber του μέσου CNBC η λύση βρέθηκε και το τελευταίο εμπόδιο για το deal φαίνεται πως έχει ξεπεραστεί. Συγκεκριμένα, η Microsoft και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται πως συμφώνησαν σε μια μικρή εκποίηση για να αντιμετωπίσουν οι όποιες ανησυχίες. Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η μόνη ένσταση της CMA ήταν σχετικά με το cloud, οπότε η παραχώρηση που έκανε η Microsoft αναμένεται να είναι σχετική. Για παράδειγμα, μπορεί τα παιχνίδια της Activision Blizzard να μη γίνουν διαθέσιμα για το xCloud μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο ρεπόρτερ του CNBC τόνισε παράλληλα ότι φαίνεται όλο και πιο πιθανό πως η Microsoft θα είναι σε θέση να κλείσει την εξαγορά από τη Δευτέρα, δηλαδή πριν από τη λήξη της προθεσμίας της αρχικής συμφωνίας, η οποία λήγει στις 18 Ιουλίου.

Για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί ποια ακριβώς είναι η παραχώρηση που έκανε η Microsoft και την οποία δέχτηκε η CMA, αλλά νεότερα αναμένονται πολύ σύντομα, καθώς φαίνεται ότι βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο της όλης διαδικασίας.

Για την ιστορία, η εξαγορά της Activision Blizzard ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022 και αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία της gaming βιομηχανίας, αφού αγγίζει τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Το νούμερο είναι τόσο μεγάλο που δίχως υπερβολή ξεπερνά το ΑΕΠ ολόκληρων χωρών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις λίστες με όλα τα στούντιο και όλα τα παιχνίδια που θα αποκτήσει το Xbox με την Activision πατώντας εδώ. Τέλος, μπορείτε να δείτε το τεράστιο χρηματικό ποσό που θα βγάλει ο CEO της Activision χάρη στην εξαγορά πατώντας εδώ.