Το πρώτο παιχνίδι της ίδιας της FIFA μετά το διαζύγιο με την EA αποκαλύφθηκε, αλλά μην περιμένετε πολλά...

Κυκλοφόρησε εν όψει του Women's World Cup 2023
12 Ιουλίου 2023 00:29
Το πρώτο παιχνίδι της ίδιας της FIFA μετά το διαζύγιο με την EA αποκαλύφθηκε, αλλά μην περιμένετε πολλά...

Μόλις πριν μερικές ώρες η EA αποκάλυψε το δικό της ποδοσφαιράκι για φέτος, μετά το διαζύγιο με τη FIFA, το EA Sports FC 24. Συγκεκριμένα, είδαμε το πρώτο trailer, καθώς και το εξώφυλλο της Ultimate έκδοσης που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ και εδώ αντίστοιχα.

Παράλληλα όμως, και η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η ΦΙΦΑ, ο οργανισμός δηλαδή που διοικεί παγκόσμια το ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι με άδεια χρήσης του FIFA ονόματος στην μετά-EA εποχή. Και όχι, δεν είναι αυτό που περιμέναμε.

Ο λόγος γίνεται για το Matchday Challenge: FIFA Women’s World Cup AU∙NZ∙2023™ Edition, έναν free to play τίτλο για κινητά και browsers, τον οποίο μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε θέλει να δοκιμάσει τις γνώσεις του. Ο trivia τίτλος αφορά το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών που θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου και έτσι οι ερωτήσεις του είναι για χώρες, παίκτριες, γκολ και άλλα facts που σχετίζονται με τη διοργάνωση.

Υπάρχει μάλιστα και ένα mode που οι παίκτες μπορούν να προβλέψουν τις ομάδες που θα νικήσουν τους επερχόμενους αγώνες. Για να δοκιμάσετε το παιχνίδι αρκεί να επισκεφτείτε το challenge.matchday.com.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που περιμένατε κάποια πιο άμεση απάντηση από τη FIFA στην EA και το EA Sports FC 24 θα χρειαστεί να οπλιστείτε με περισσότερη υπομονή. Η ομοσπονδία έχει δηλώσει ότι θέλει να φτιάξει το καλύτερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της αγοράς και αναζητούσε τους κατάλληλους συνεργάτες, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο και φιλόδοξο εγχείρημα που θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να υλοποιηθεί.