Πρώτες δηλώσεις Phil Spencer μετά τη νίκη της Microsoft στο δικαστήριο για την Activision

Καθώς και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη
11 Ιουλίου 2023 19:45
Πρώτες δηλώσεις Phil Spencer μετά τη νίκη της Microsoft στο δικαστήριο για την Activision

Πριν μερικά λεπτά ανακοινώθηκε και επίσημα η καθοριστική δικαστική απόφαση για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός νίκησε το δικαστήριο έναντι της FTC, η οποία ήθελε να μπλοκάρει τη συγχώνευση των δύο εταιριών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, λοιπόν, διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη τόσο από την πλευρά της Microsoft όσο και από την πλευρά της Activision Blizzard, προέβησαν σε δηλώσεις, ευχαριστώντας το δικαστήριο για την άμεση επίλυση του θέματος. Μεταξύ άλλων είχαμε δηλώσεις από τον επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, τον επικεφαλής της Activision, Bobby Kotick, τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, καθώς και από την Lulu Cheng Meservey, υπεύθυνη εταιρικών υποθέσεων της Activision. Όλες ακολουθούν παρακάτω.

Οι δηλώσεις του Phil Spencer για την νίκη έναντι της FTC:

Είμαστε ευγνώμονες στο δικαστήριο που αποφάσισε γρήγορα υπέρ μας. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η εξαγορά της Activision Blizzard είναι καλή για τον κλάδο και ότι οι ισχυρισμοί της FTC σχετικά με την αλλαγή κονσόλας, τις συνδρομητικές υπηρεσίες πολλαπλών παιχνιδιών και το cloud δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της gaming αγοράς.

Από τότε που ανακοινώσαμε για πρώτη φορά αυτή τη συμφωνία, η δέσμευσή μας να προσφέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους ανθρώπους και σε περισσότερες συσκευές έχει αυξηθεί. Έχουμε υπογράψει πολλαπλές συμφωνίες για να καταστήσουμε τα παιχνίδια της Activision Blizzard, τα first party παιχνίδια του Xbox και το Game Pass διαθέσιμα σε περισσότερους παίκτες από ό,τι σήμερα.

Γνωρίζουμε ότι οι παίκτες σε όλο τον κόσμο παρακολουθούσαν στενά αυτή την υπόθεση και είμαι υπερήφανος για τις προσπάθειές μας να διευρύνουμε την πρόσβαση και τις επιλογές των παικτών καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Οι δηλώσεις της Lulu Cheng Meservey της Activision για την νίκη έναντι της FTC:

Το νομικό σύστημα λειτούργησε:

Ένα δίκαιο και ουδέτερο δικαστήριο κατέληξε στο σωστό συμπέρασμα σχετικά με τη συγχώνευση της Activision Blizzard με τη Microsoft βάσει των γεγονότων και του νόμου.

Η απόφαση απορρίπτει την ιδεολογικά καθοδηγούμενη προσπάθεια της FTC να αποτρέψει μια συμφωνία που ωφελεί τους παίκτες και επιτρέπει περισσότερο ανταγωνισμό αντί να προστατεύσει τον ηγέτη της αγοράς.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Microsoft, Brad Smith:

Είμαστε ευγνώμονες στο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο για αυτή τη γρήγορη και εμπεριστατωμένη απόφαση και ελπίζουμε ότι και άλλες δικαιοδοσίες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την έγκαιρη επίλυση του θέματος. Όπως έχουμε αποδείξει με συνέπεια καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε δημιουργικά και συνεργατικά για την αντιμετώπιση των κανονιστικών προβλημάτων.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Activision, Bobby Kotick:

Σήμερα μια ομοσπονδιακή δικαστής των ΗΠΑ αποφάσισε υπέρ μας, απορρίπτοντας την προσπάθεια της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου να εμποδίσει τη συγχώνευσή μας με τη Microsoft.

Είμαστε ευγνώμονες στο δικαστήριο για τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώθηκε αυτή η διαδικασία και για τη σοβαρότητα της απόφασης. Οι ΗΠΑ εντάσσονται στις 38 χώρες όπου η συμφωνία μας μπορεί να προχωρήσει - οι αποφάσεις αυτές βασίζονται σε γεγονότα και δεδομένα που δείχνουν ότι η συγχώνευσή μας είναι καλή για τους παίκτες και για τον ανταγωνισμό στον κλάδο.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί μια πορεία προς την πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές σε άλλες χώρες του κόσμου και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για να αντιμετωπίσουμε τυχόν εναπομείνασες ανησυχίες, ώστε η συγχώνευσή μας να ολοκληρωθεί γρήγορα.